Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėliams iš Ukrainos – nemokamas 30 dienų privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas

„Lietuvos draudimas“ dar kartą tiesia pagalbos ranką Ukrainos žmonėms ir karo pabėgėliams, kurie į Lietuvą atvyko savo automobiliais, dovanoja 30 dienų privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą, kad nuo karo pabėgę žmonės mūsų šalyje jaustųsi saugiau ir tvirčiau, rašoma „Lietuvos draudimo“ pranešime spaudai.
„Lietuvos draudimas“
„Lietuvos draudimas“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jau nuo kovo 24 dienos Ukrainos piliečiai gali kreiptis į „Lietuvos draudimą“ ir nemokamai gauti 30 dienų privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo polisą. Pabėgėlio statusas tam nėra reikalingas – užtenka, kad draudžiama transporto priemonė būtų registruota Ukrainoje, o ją draudžiantis žmogus būtų Ukrainos pilietis.

„Šiuo metu Lietuvoje prieglobstį rado daugiau kaip 30 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos. Tarp jų yra atvykusiųjų savo automobiliais, kurie mūsų šalyje eisme gali dalyvauti tik turėdami privalomąjį transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimą, užtikrinantį, kad, įvykus eismo įvykiui, bus atlyginta kitų asmenų turtui ar sveikatai padaryta žala. Suteikdami nemokamą draudimo polisą mėnesiui norime, kad gyvenimo mūsų šalyje pradžia Ukrainos piliečiams būtų kuo patogesnė ir saugesnė“, – komentuoja „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Ukrainos piliečiai dėl privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo gali kreiptis į „Lietuvos draudimo“ konsultantus visoje Lietuvoje arba patys užpildyti specialią formą bendrovės interneto svetainėje adresu https://www.ld.lt/ukrainieciams-dovanojame-privalomoji-vairuotoju-civilines-atsakomybes-draudima, kad su jais susisiektų „Lietuvos draudimo“ atstovai dėl draudimo poliso sudarymo.

Šiam nemokamai suteikiamam draudimo polisui galioja standartinės „Lietuvos draudimo“ privalomoji vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo sąlygos.

„Lietuvos draudimas“, palaikydamas Ukrainą ir jos piliečius, taip pat dovanoja asmens draudimą visiems Ukrainos nepilnamečiams vaikams Lietuvoje ir skyrė 50 tūkst. eurų paramą Lietuvos Raudonajam Kryžiui, kuris teikia humanitarinę pagalbą civiliams Ukrainos žmonėms. Bendrovė kviečia visuomenę nelikti abejingą ir žmones, kurie priglaudė karo pabėgėlius, savanoriauja ar kitaip tiesiogiai susiduria su ukrainiečiais, dalintis su jais informaciją apie nemokamo draudimo galimybes, kad karo pabėgėliai iš Ukrainos išvengtų papildomų problemų ir išlaidų.

Išreikšdamas savo požiūrį šalių agresorių atžvilgiu, „Lietuvos draudimas“ priėmė sprendimą nebesudarinėti naujų sutarčių, kuriose draudimo apsauga apimtų interesus Rusijos ir Baltarusijos teritorijose. Šis sprendimas apima tiek verslo, tiek privačias draudimų sutartis – nesvarbu ar tai būtų kelionių, darbuotojų, krovinių draudimas, ar kita – ir galioja neatšaukiamai be atskiro bendrovės sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius