Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pardavėjai skuba pildyti kruopų ir konservų lentynas, prekių tiekimas neturėtų strigti

Nors iki šiol visi Lietuvoje atlikti tyrimai dėl koronaviruso yra neigiami, tačiau dalis šalies gyventojų skuba apsirūpinti ilgo galiojimo maisto produktais. Šią savaitę 15min rašė, kad stinga medicininių kaukių, apsauginių respiratorių bei dezinfekavimo skysčių. Pirkėjai parduotuvėse perka ir daugiau negendančių arba ilgiau galiojančių maisto produktų. Tai patvirtino prekybos tinklų atstovai, patikindami, kad tiekimo trikdžių neturėtų būti.
Rimi parduotuvės lentynos
Rimi parduotuvės lentynos / 15min skaitytojo nuotr.

Dėmesio centre – kruopos, konservai ir dezinfekcinis skystis

Su 15min nuotraukomis pasidalijęs skaitytojas sako, kad ketvirtadienį ryte dviejose Vilniuje esančiose „Rimi“ parduotuvėse rado tuštesnes lentynas. Daugiau išpirkta aliejaus, cukraus, kruopų, konservų. Socialiniuose tinkluose apstu tokių nuotraukų ir iš kitų prekybos tinklų parduotuvių.

„Pastarosiomis dienomis ilgai negendančių produktų pardavimai šoktelėjo į viršų. Pirkėjai daugiau perka įvairių kruopų, miltų, makaronų, taip pat mėsos ir žuvies konservų, aliejaus, cukraus. Vis dėlto šių prekių „Rimi“ prekybos centruose šiuo metu yra pakankamai. Taip pat dedame papildomas pastangas, kad jų nepritrūktume ir pirkėjai parduotuvėse galėtų rasti visų būtinų kasdienio vartojimo prekių“, – 15min komentavo Renata Keršienė, „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė.

Prekių tiekimas gali sutrikti tik tuo atveju, jei jų pritrūktų tiekėjai, – tikino „Rimi“ atstovė R.Keršienė.

Anot jos, priklausomai nuo prekių kategorijos, parduotuvėse ir centriniame sandėlyje yra nuolat sukauptas atitinkamas kiekis atsargų. Atidžiai stebimi jų likučiai ir atliekami būtini papildomi prekių užsakymai.

„Prekių tiekimas gali sutrikti tik tuo atveju, jei jų pritrūktų tiekėjai – kol kas tokios informacijos neturime, tiekimas vyksta sklandžiai, be trikdžių“, – tikino R.Keršienė.

Prekybos tinkle „Maxima“ tokių prekių pardavimai taip pat išaugo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Maxima“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Maxima“

„Palyginę šių metų vasario 26 dienos pardavimus mūsų prekybos tinkle su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, matome, kad pardavimai išaugo apie 15 proc. Labiausiai tam įtakos turėjo 20–30 proc. augusios ilgo galiojimo prekių grupės – konservuotos pupelės, makaronai, ryžių ir žirnių kruopos, mėsos ir žuvies konservai, dribsnių košės, cukrus. Augo ir sviesto pardavimai, kuriam šiuo metu mūsų tinkle taikomos akcijos. Pastebime ir stipriai išaugusį dezinfekcinių priemonių poreikį“, – 15min atsakė Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Ji pridūrė, kad prekių užsakymų kiekiai padidinti kelis kartus, todėl jų parduotuvėse nepritrūks. O pastarosiomis dienomis darbuotojai kartais tiesiog nespėja pildyti lentynų ir E.Dapkienė atsiprašydama prašo klientų supratingumo.

Anot „Norfos“ atstovo žiniasklaidai Dariaus Ryliškio, kai kuriose parduotuvėse trečiadienį pastebėta, kad pirkėjai aktyviau perka įvairias kruopas.

„Scanpix“/ „PantherMedia“ nuotr./Grikiai
„Scanpix“/ „PantherMedia“ nuotr./Grikiai

„Konservus vakar vakarop pradėjo labiau pirkti, aliejaus gal mažiau, bet irgi jaučiamas pagyvėjimas. Numanome, jog artimiausiu metu padidės ir kitų ilgesnio galiojimo prekių pardavimai. Be to, staigiai išpirko medicinines kaukes“, – 15min sakė D.Ryliškis.

Jis taip pat teigė, kad tiekimo sistema „Norfoje“ veikia normaliai ir kažkokių didesnių trikdžių neturėtų būti.

„Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė sakė, kad šiomis dienomis pastebimas šiek tiek pasikeitęs pirkėjų elgesys – jaučiamas padidėjęs tam tikrų maisto prekių pirkimas.

„Žmonės aktyviau perka kruopas, makaronus ir kitus negendančius produktus. Taip pat mūsų asortimente galima rasti vieną dezinfekcinį rankų skystį, kuris paprastai nėra viena iš populiariausių prekių, jis šiomis dienomis perkamas aktyviau“, – padėtį apibendrino I.Baltrušaitienė. Ji taip pat sakė, kad kalbamasi su tiekėjais, prekių pasiūla bus užtikrinta.

Šiomis dienomis pastebimas šiek tiek pasikeitęs pirkėjų elgesys

„Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta irgi sakė, kad pastebi išaugusį pardavimą tam tikrų ilgesnio galiojimo produktų bei higienos priemonių.

„Stebime situaciją, komunikuojame su tiekėjais bei partneriais, kad būtų užtikrintas pakankamas prekių tiekimas“, – 15min atsiųstame atsakyme rašė V.Lopeta.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valdas Lopeta
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valdas Lopeta

Ketvirtadienį ėmė strigti elektroninės parduotuvės ir prekes į namus pristatančios „Barboros“ internetinis puslapis. Bendrovės IT vadovas Karolis Lesickas 15min atsiųstame atsakyme atsiprašo ir rašė, kad dėl padidėjusio klientų srauto iškilo techninių sistemos nesklandumų, o puslapis veikia su trikdžiais.

„Jaučiame, kad šiandien srautas į „Barbora“ el. parduotuvę ir prekių užsakymų skaičius yra išaugę. Klientai, susiduriantys su laikinais nepatogumais, gali pateikti užsakymus, naudojantis mobilia aplikacija“, – teigė K.Lasickas.

Pasak jo, padidėjus paklausai, laisvų langų pristatymui į namus tai pačiai dienai lieka vis mažiau. Įmonė ieško sprendimų, kaip artimiausiu metu galėtų padidinti pristatymo į namus paslaugos prieinamumą didesniam skaičiui pirkėjų. Taip pat pirkėjai raginami užsakymus atsiimti patys dar tą pačią dieną „Barboros“ stotelėse.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Barbora“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Barbora“

K.Lasickas negalėtų išskirti, kad perkamos tik ilgo galiojimo prekės – yra padidėjusi visų prekių kategorijų paklausa.

Saugo ir darbuotojus, ir pirkėjus

Prekybos tinklai taip pat nurodė, kad imasi papildomų švaros ir higienos priemonių. Parduotuvėse įrengiami dezinfekatoriai, kuriais gali naudotis pirkėjai. Ne ką mažiau dėmesio skiriama ir darbuotojų apsaugai.

„Rimi“ prekybos centruose, anot R.Keršienės, dezinfekcinės priemonės pirkėjams bus prieinamos prie vežimėlių, kasų, kitose matomose vietose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kasdienė higiena
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kasdienė higiena

„Jų visada yra prie salotų, sušių, šiltų mėsos gaminių barų, t.y. ten, kur pirkėjai, įsigiję paruoštų maisto produktų, gali iš karto ir užkąsti“, – atsakė ji.

„Maximos“ atstovė E.Dapkienė nurodė, kad nuolat stebima situacija dėl koronaviruso ir galimoms situacijoms parduotuvėse, sandėliuose, gamybos padaliniuose imta ruoštis iš anksto.

„Dažniau atliekame įvairias dezinfekcijas, pavyzdžiui, durų rankenų ir paviršių, taip pat edukuojame savo darbuotojus dėl higienos. Pasirūpinome visomis priemonėmis, skirtomis rankų ir patalpų dezinfekcijai. Iki kitos savaitės vidurio visose mūsų tinklo parduotuvėse atsiras papildomi dezinfekantai prie pirkinių vežimėlių ir krepšelių“, – aiškino E.Dapkienė.

15min nuotr./Kaip sumažinti užsikrėtimo koronavirusu riziką?
15min nuotr./Kaip sumažinti užsikrėtimo koronavirusu riziką?

„Iki“ komunikacijos vadovė I.Baltrušaitienė teigė, kad atidžiai stebima situacija, bendraujama su valstybinėmis institucijomis, atsakingomis už visuomenės sveikatos priežiūrą.

„Kalbamės su jomis, kokius veiksmus turėtume įgyvendinti mūsų parduotuvėse. Žinoma, įvairiais būdais primename savo darbuotojams apie higienos laikymąsi, kas yra vienas pagrindinių būdų išvengti virusų“, – atsakė ji.

„Lidl“ atstovas V.Lopeta nurodė, kad darbuotojai informuojami apie higienos veiksmus, kurių rekomenduojama laikytis esant galimai viruso grėsmei. Raginama laikytis asmeninės higienos, kuo dažniau plauti rankas, bent kurį laiką sveikintis be rankų paspaudimo ir pan.

„Taip pat darbuotojai artimiausiu metu nevyks į darbo keliones užsienyje, kurios vykdomos lėktuvais, autobusais ar kitomis viešojo transporto priemonėmis. Atidžiai sekame situaciją ir prireikus planuosime kitas papildomas priemones“, – dėstė jis.

K.Lasickas, „Barboros“ atstovas, teigė, kad įmonė pasirūpino papildomomis prevencinėmis priemonėmis prieš galimą virusų plitimą: prekių surinkimų centrai ir kurjeriai yra aprūpinti papildomu kiekiu antibakterinio rankų skysčio. Pasirūpinta sustiprintu, dažnesniu dezinfekciniu bendrų paviršių valymu.

„Taip pat sekame valstybės institucijų pranešimus ir, jei situacija dėl viruso keistųsi, atitinkamai reaguotume dėl papildomų apsaugos priemonių ir imtumėmės kitų veiksmų, kad užtikrintume mūsų darbuotojų ir klientų saugumą“, – atsakė K.Lasickas.

15min vizualizacija/Koronaviruso simptomai
15min vizualizacija/Koronaviruso simptomai

15min polapyje – visos naujienos apie koronavirusą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min atsako į dažniausiai užduodamus klausimus apie koronavirusą.

Paskelbta ekstremali padėtis

Lietuvoje koronavirusas niekam nenustatytas. Jau atlikti 59 koronaviruso tyrimai, visi jie neigiami. Dar dviejų tyrimų rezultatų laukiama. Daugiau informacijos – čia.

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras ketvirtadienį popiet susirinko į pirmąjį posėdį, kuriame tarsis dėl priemonių prieš koronavirusą.

Nepaisant to, tačiau vaistinėse vargiai beliko apsauginių medicininių kaukių, parduotuvėse baigėsi respiratoriai, išaugo rankų dezinfekantų pardavimai. Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sakė, kad stinga rekomendacijų dėl koronaviruso grėsmės maitinimo ir apgyvendinimo įstaigoms.

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

Anksčiau išplatintame pranešime Santaros klinikų medikai, reaguodami į šiuo metu kilusį visuomenės nerimą dėl naujojo koronaviruso infekcijos, nori gyventojus informuoti, kad šiuo žiemos periodu pagrindinė kvėpavimo takų uždegimo priežastis yra sezoninio gripo infekcija, kurios sergamumo pakilimas šiuo metu ir stebimas. Jei pacientas pajuto peršalimo simptomus ir neturėjo glaudaus kontakto su užsikrėtusiuoju koronavirusu, didžiausia tikimybė, kad asmuo yra užsikrėtęs gripo A virusu ar kitais dažnai aptinkamais kvėpavimo takų infekcijų sukėlėjais, tokiais kaip rinovirusas, metapneumovirusas, bokavirusas, respiracinis sincitinis virusas ir kiti.

Pajutus pirmuosius peršalimo ar gripo požymius (galvos, gerklės, raumenų skausmas, kosulys, didelis karščiavimas), rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją, kuris, įvertinęs paciento būklę, nuspręs dėl indikacijų tyrimams ir priešvirusiniam gydymui. Susirgusiems rekomenduojama nevykti į darbą ar ugdymo įstaigas, gerai vėdinti patalpas, dažnai plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu, neliesti neplautomis rankomis veido ir akių, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, naudoti vienkartines servetėles, o sveikiesiems – vengti kontakto su sergančiaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius