Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio bankai pradeda rengtis galimam Graikijos pasitraukimui iš euro zonos

Didžiausi pasaulio bankai jau ima vykdyti testavimą nepalankiausiomis sąlygomis, kuriame modeliuoja Graikijos pasitraukimo iš euro zonos po šį mėnesį įvyksiančių parlamento rinkimų atvejį, rašo informuotus šaltinius cituojantis JAV verslo dienraštis „Wall Street Journal“.
Graikijos centrinis bankas
Graikijos centrinis bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šaltinių, tokį testavimą, pvz., atlieka bankai „Citigroup“ ir „Goldman Sachs“, taip pat finansų maklerio įmonė ICAP.

Atliekant testavimą vertinamas tokio įvykio poveikis partneriams, apskaičiuojama kredito rizika ir nagrinėjamos operacijų Graikijos teritorijoje finansavimo schemos, jei šioje rinkoje atsirastų nuosava valiuta.

Kai kurios finansų įmonės taip pat tikrina, ar jų valiutos prekybos platformos galėtų būti papildytos naujomis pozicijomis. Pasak šaltinių, pavyzdžiui, ICAP sausį atliko EBS platformos testavimą, kuriame buvo sumodeliuotas visiškas euro zonos iširimas ir 17 naujų valiutų atsiradimas.

Pasak ekspertų, atlikdami testavimą bankai naudoja ruošinius, kurie buvo parengti 2011–2012 metais,   kai euro zonoje taip pat buvo daug kalbėta apie galimą Graikijos pasitraukimą iš bendros valiutos bloko.

Parlamento rinkimai Graikijoje vyks sausio 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius