Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirašyti prekybos sutarties JAV ir Kinijos vadovai susitiks ne anksčiau kaip balandį

JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo susitikimas, kuriame būtų pasirašytas susitarimas, padarysiantis galą dviejų šalių prekybos karui, kovo mėnesį neįvyks ir bus surengtas ne anksčiau balandžio, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
Donaldo Trumpo ir Xi Jinpingo susitikimas
Donaldo Trumpo ir Xi Jinpingo susitikimas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors dvi šalys ne kartą kalbėjo apie pažangą derybose, kovo mėnesį planuotas JAV ir Kinijos valstybių vadovų susitikimas D.Trumpo Mar-a-Lago viloje Floridoje geriausiu atveju įvyks balandžio pabaigoje, jeigu jis apskritai bus surengtas, pažymėjo vienas iš šaltinių.

Jo teigimu, Kinija reikalauja surengti oficialų vizitą ir nėra pasirengusi kukliam susitikimui, kuriame tik būtų pasirašytas susitarimas.

JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris šią savaitę pareiškė, jog tam tikri „esminiai“ santykių su Kinija klausimai tebėra neišspręsti. Jis, be kita ko, paminėjo intelektinės nuosavybės klausimą.

Pareigūnas taip pat pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos turi išsaugoti teisę padidinti kiniškoms prekėms taikomus importo muitus, nes taip galės priversti Pekiną laikytis prekybos susitarimo, jeigu jis bus pasiektas.

Tuo tarpu D.Trumpas pastarosiomis dienomis kiek pakeitė savo požiūrį į derybas su Kinija. Dieną anksčiau jis pareiškė, jog „neskuba“ pasirašyti sutarties su Pekinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius