Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 27 /18:00

Paulius Aršauskas nerimsta: Lietuvos bankas feisbuke sukritikavo naują jo idėją

Vos tik feisbuke Paulius Aršauskas paskelbė apie naują savo verslo idėją – paskolų teikimą su užstatu, Lietuvos bankas tame pačiame socialiniame tinkle jam pasiūlė tokio užmojo atsisakyti. Nesilaikant įstatymų gali grėsti „poveikio priemonės“.
Paulius Aršauskas
Paulius Aršauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LAMBO („Lamborghini“ – 15min) eina žiemos miegui, o aš pradedu skolinti pinigus už procentus, taigi jei susidomėjote, apie šią mano paslaugą plačiau sužinosite apačioje.

Kol kriptovaliutų rinka negailestingai krenta (mano nuomone, anksčiau ar vėliau atsigaus, reikia tik kantriai laukti), lažybų ir pokerio veiklos yra prižiūrimos partnerių, NT vystosi be mano didelių pastangų, o aš pats su vairuotoju dar važinėsiu gerus 3 mėnesius, turiu labai daug laiko ir nuo ryt visus norinčius sąžiningai skolintis pinigus kviečiu susitikti. Esu pasiruošęs jums padėti“, – „Facebook“ paskelbė P.Aršauskas.

Kriptovaliutų „fermos“ įkūrimu išgarsėjęs verslininkas tikina, kad paskolos suteikimas truks tik iki 2 darbo dienų, pinigai būtų suteikiami grynais arba pavedimu, o palūkanos – „tik nuo 2 proc.“.

„Skolinu visiems, kurie gali palikti patikimą užstatą. Tai galėtų būti nekilnojamas turtas, auksas, deimantai, automobiliai, elektroninė technika. Esant gerai kredito istorijai, galimas finansavimas pagal vekselį“, – paskelbė verslininkas ir taip pat pasiūlė nuomotis jo „Lamborghini“ „už brangiai“.

Tačiau toks siūlymas neliko nepastebėtas – Lietuvos bankas savo „Facebook“ paskyroje pasidalino viešu raginimu idėjos atsisakyti.

Lietuvos bankas: fiziniai asmenys neturi teisės

Lietuvos bankas savo komentare aiškina, kad fiziniai asmenys Lietuvoje neturi teisės teikti vartojimo paskolų ar paskolų su NT įkeitimu, kaip siūlo P.Aršauskas. Taip reglamentuota Vartojimo kredito ir su NT susijusio kredito įstatymuose.

Juridiniai asmenys teikti minėtas paskolas gali tik tada, kai priežiūros institucija (šiuo atveju Lietuvos bankas) įrašo juos į viešuosius kredito davėjų sąrašus.

„Nesilaikantiesiems įstatymų gresia poveikio priemonės, įskaitant ir pinigines baudas. Dėl to siūlome Jums atsisakyti idėjos skolinti, o jeigu jau kam nors paskolinote – rekomenduojame nutraukti sutartis“, – viešai P.Aršauską informavo Lietuvos bankas.

Čia diskusija dar nenutrūko. P.Aršauskas pasiteiravo: „O kodėl Jūs manote, jog aš paskolas teikiu būtent kaip fizinis asmuo?“.

„Todėl, kad nematome Jūsų viešuosiuose kredito sąrašuose. Jeigu teikiate paskolas kaip juridinis asmuo, būtume dėkingi, jei įvardintumėte Jūsų atstovaujamą įmonę. Iš Jūsų pranešimo „Facebook“ paskyroje susidaro įspūdis, kad ruošiatės skolinti būtent kaip fizinis asmuo“, – atsakė Lietuvos bankas.

Vėliau P.Aršauskas pasidalino ir juokeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius