Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Per savaitę prekybos centruose labiausiai brango daržovės, pigo duona, pienas

Maisto produktai
„15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr. / Maisto produktai
Šaltinis: BNS
0
A A

Didžiuosiuose prekybos centruose per savaitę labiausiai brango importuotos daržovės, o pigo duona, kai kurie pieno produktai ir lietuviškos daržovės, išskyrus bulves.

Tinklalapio produktukainos.lt duomenimis, importuotų pomidorų kilogramo kaina per savaitę – spalio 28 dieną, palyginti su spalio 21 diena – išaugo 13,1 proc. iki 5,43 lito, tačiau lietuviški pomidorai atpigo 6,3 proc. iki 4,59 lito.

Importuotų morkų kilogramo kaina išaugo 9,4 proc. iki 1,05 lito, tačiau lietuviškos morkos atpigo 6,3 proc. iki 1,2 lito.

Obuolių „Golden“ kilogramas per savaitę brango 18,5 proc. iki 3,07 lito. Lietuviškų bulvių kilogramo kaina išaugo 6,1–8,6 proc. iki 1,01–1,21 lito.

Juoda duona per savaitę atpigo 3,7 proc. iki 4,97 lito, manų kruopos – 2,6 proc. iki 2,66 lito.

30 proc. 450 gramų grietinės indelio kaina sumažėjo 3,5 proc. iki 3,85 lito, „Gouda“ fermentinio sūrio kilogramas pigo 3,4 proc. iki 20,18 lito, 2,6 proc. iki 2,27 lito už litrą atpigo pienas maišelyje, 2,4 proc. iki 4 litų sumažėjo 82 proc. 200 gramų pakelio kaina.

2,5 proc. kefyro litro kaina per savaitę išaugo 2,4 proc. iki 2,56 lito, 1,8 proc. iki 11,5 lito padidėjo kilogramo liesos varškės kaina.

Jautienos kumpis su kaulu per savaitę atpigo 2,4 proc. iki 16,48 lito, tačiau jautienos nugarinė pabrango 2 proc. iki 28,93 lito. 10 baltų didelių vištos kiaušinių atpigo 3,2 proc. iki 4,19 lito.

Jūrų lydekos kilogramas per savaitę atpigo 1,8 proc. iki 11,04 lito.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką