Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pinigus už prekes į draugo sąskaitą gavusiai verslininkei – 96 tūkst. eurų papildomų mokesčių

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atlikus internete drabužiais prekiaujančios gyventojos patikrinimą, papildomai apskaičiuota daugiau nei 308 tūkst. eurų nedeklaruotų pajamų iš parduotų prekių „Facebook“ platformoje. Verslininkė į valstybės biudžetą papildomai sumokės 96 tūkst. eurų mokesčių.
Drabužių parduotuvė
Drabužių parduotuvė / 123RF.com nuotr.

„Kontrolės veiksmų metu, paprašius pateikti bankų sąskaitų išrašus, nustatyta, kad gyventoja pervesdavo klientams pinigus už grąžintas prekes, nors pajamų iš jų negavo. Paaiškėjo, jog „Facebook“ tiesioginių transliacijų metu už prekes klientai atsiskaitydavo į nurodytą kito asmens banko sąskaitą“, – sako VMI Kontrolės departamento vyresnysis patarėjas Rolandas Puncevičius ir priduria, kad per 2021 m. į šią sąskaitą pirkėjai pervedė net 5 kartus daugiau pinigų nei į verslininkės.

Po patikrinimo verslininkė pripažino papildomas apskaičiuotas pajamas, dėl viršytos 45 tūkst. eurų pajamų ribos įsiregistravo PVM mokėtoja ir deklaravo 59 tūkst. eurų PVM, 27,8 tūkst. eurų GPM, virš 9 tūkst. eurų VSD ir PSD įmokų, apskaičiuotų nuo vykdytos individualios veiklos pajamų.

VMI atstovas priduria, jog šis atvejis – didžiausias per šiuos metus vykdant kontrolės veiksmus dėl komercinės veiklos „Facebook“. 2022 m. atliekant patikrinimus šioje platformoje iš viso nustatyta 604 tūkst. eurų nedeklaruotų pajamų ir priskaičiuota 276 tūkst. eurų mokesčių, o kontroliuojant visą komercinę veiklą e. erdvėje – 1,6 mln. eurų mokesčių.

Primename, jog pastebėjus ar turint informacijos apie nelegalią veiklą, neapskaitomas pajamas ar kt. mokestinius pažeidimus, kviečiame gyventojus apie tai pranešti telefonu 1882 ar užpildant elektroninę anketą VMI svetainėje.

Mokesčių konsultacijas teikiame telefonu 1882 (+370 5 260 5060), e. būdu per Mano VMI Nuotolinės paslaugos – 8 5 2191 777. Aptarnavimas VMI padaliniuose – tik su išankstine rezervacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius