-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonininkų prezidentas: gresiant recesijai MMA reikėtų didinti mažiau, o NPD – daugiau

Vyriausybei ketinant priimti sprendimą dėl minimalios mėnesio algos (MMA) kėlimo nuo kitų metų 110 eurų iki 840 eurų, o neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) – 85 eurais iki 625 eurų, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas sako, jog dėl gresiančios recesijos MMA reikėtų didinti mažiau – iki 800 eurų, o NPD – daugiau – iki 740 eurų.
Vidmantas Janulevičius
Vidmantas Janulevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Vidmanto Janulevičiaus, pagerėjus ekonomikai MMA kitąmet būtų galima didinti taip, kaip siūlė Lietuvos bankas – iki 888 eurų.

„Laikomės tos pozicijos, kurią buvome sutarę su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, kad (MMA – BNS) reikėtų kelti per du kartus. Mes tikrai įžengiame į recesiją ir dabar būtų logiškiau ją kelti iki sutartų 800 eurų, ir kitą pavasarį, jeigu mes matome, kad Lietuvos ekonomika nesusitraukia, kelti iki tos maksimalios sumos“, – BNS sakė V.Janulevičius.

Pasak jo, pagal LPK scenarijų nekritiniu atveju šių metų pabaigoje bei kitų metų pradžioje dėl aukštų elektros ir dujų kainų 15 proc. pramonės įmonių darbą gali sustabdyti pusantro mėnesio, o likusios dirbti 60–70 proc. pajėgumu. Tuo metu kritiniu atveju, anot V.Janulevičiaus, 30 proc. įmonių darbą gali sustabdyti trims mėnesiams, o likusios dirbti 50 proc. pajėgumu.

„Mums dabar svarbu pergyventi žiemą – čia yra didžiausia problema“, – teigė LPK prezidentas.

Vyriausybės siūlymas kelti MMA 15 proc. iki 840 eurų, pasak V.Janulevičiaus, gali brangiau kainuoti ir pačiai valstybei.

„Jeigu bus blogai, verslas pradės paleidinėti žmones ir tie kaštai bus didesni, o pakėlę atlyginimus turėsime mokėti ir didesnes išmokas. Šiuo atveju aš dabar nematau prasmės to daryti. Tai tiesiog populistinis sprendimas“, – teigė LPK prezidentas.

Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vyriausybei siūlo MMA nuo kitų metų padidinti 110 eurų iki 840 eurų (iki mokesčių), o NPD – 85 eurais iki 625 eurų, BNS patvirtino šaltiniai Vyriausybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius