Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija sako „dar nepasirengusi ratifikuoti“ ES ir Pietų Amerikos prekybos susitarimo

Prancūzija „dar nėra pasirengusi ratifikuoti“ milžiniško prekybos susitarimo, kurį po 20 metų derybų pasiekė Europos Sąjunga (ES) ir Pietų Amerikos prekybos blokas „Mercosur“, antradienį pareiškė vyriausybės atstovė spaudai.
Prancūzija
Prancūzija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu naujienų televizijos kanalui BFM Sibeth Ndiaye paminėjo ES ir Kanados prekybos susitarimą, kuriam ratifikuoti prireikė nemažai metų, ir pridūrė: „Mercosur“ šalių atveju elgsimės taip pat... Nuodugniai įvertinsime susitarimą ir, atsižvelgdami į jo detales, priimsime sprendimą... Prancūzija dar nėra pasirengusi ratifikuoti [susitarimo].“

Prekybos susitarimas, kurį penktadienį pasiekė ES ir keturios Pietų Amerikos šalys – Argentina, Brazilija, Paragvajus ir Urugvajus, – yra didžiausias ES istorijoje.

Pasiektą susitarimą šalys pavadino aiškiu įsipareigojimu siekti laisvos prekybos ir daugiašališkumo tuo metu, kai Jungtinėse Valstijose, kurios yra pakursčiusios nemažai prekybos ginčų, didėja protekcionizmas.

Tačiau susitarimas sukėlė didelį Europos ūkininkų ir nevyriausybinių organizacijų (NVO) susirūpinimą. Ūkininkai baiminasi nesąžiningos konkurencijos su Pietų Amerikos gamintojais, o NVO nerimauja dėl susitarimo pasekmių klimatui.

Prancūzijoje susitarimas sulaukė ir kairiųjų, ir dešiniųjų politikų, taip pat kai kurių prezidento Emmanuelio Macrono centristinės partijos „Respublika, pirmyn!“ narių kritikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius