-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentės patarėjas apie „Snorą“: „Atrodo, kad problema buvo ne ekonominė“

Lietuvos prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas sako, kad nacionalizuotas bankas „Snoras“ galėjo būti valdomas nusikalstamai, sukčiaujant.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kiek dabar jau mes gauname daugiau informacijos iš žiniasklaidos, atrodo, kad problema buvo ne ekonominė, tai labiau sukčiavimas, ir tie metodai, galbūt buvo naudojami veikloje – tokiu atveju reikia veikti labai operatyviai ir staigiai, nes finansai, pinigai juda labai greitai šiuolaikinėje bankininkystės sistemoje. Kaip ir paminėjo Lietuvos banko vadovas, pinigai ėmė labai sparčiai tekėti iš banko“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas.

Anot jo, bankas buvo valdomas galbūt nusikalstamais būdais.

„Bankas buvo valdomas ne tiek siekiant ekonominės naudos indėlininkams, bet turbūt patenkinant savo interesus ir galimai nusikalstamais būdais“, – kalbėjo N.Udrėnas.

Prezidentės patarėjas kalbėjo, jog pasirinktas būdas nacionalizuoti banką buvo „vykdomas laiku ir buvo mažiausiai kainuojantis valstybės biudžetui“.

„Siekiant apsaugoti Lietuvos žmonių nuosavybę ir verslą nuo galimų nuostolių, pasirinktas būdas buvo būtinas, jis taip pat buvo vykdomas laiku ir buvo mažiausiai kainuojantis valstybės biudžetui, tai yra, neužkraunant dar papildomos naštos visiems mokesčių mokėtojams. Taigi veiksmų operatyvumas suteikė galimybę užkirsti kelią galimai finansinei manipuliacijai“, – kalbėjo N.Udrėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius