-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai areštavo 300 mln. litų vertės buvusių „Snoro“ akcininkų ir su jais susijusių asmenų turto

Atlikdami tyrimą dėl bankrutuojančio „Snoro“ banko turto iššvaistymo, teisėsaugininkai jau areštavo 300 milijonų litų vertės buvusių banko pagrindinių akcininkų bei su jais susijusių asmenų turto. Tai BNS patvirtino Generalinės prokuratūros (GP) Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė.
Banko „Snoras“ bankomatas
Banko „Snoras“ bankomatas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba areštavo bankui „Snoras" galbūt žalą padariusių įtariamųjų ir su jais susijusių asmenų turtą, kurio bendra vertė siekia apie 300 milijonus litų. Šiuo atveju turimas omeny ir Lietuvoje, ir užsienyje esantis turtas. Šiuo metu vyksta intensyvios tokio turto paieškos, bendradarbiaujant ir su kitomis valstybėmis", – pirmadienį sakė R.Dirsienė.

GP atstovė teigė kol kas negalinti atskleisti konkrečių užsienio valstybių, kuriose taip pat yra areštuoto buvusių „Snoro“ savininkų turto.

Buvę pagrindiniai  bankrutavusio banko „Snoras" akcininkai Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas, valdęs 68,1 proc. banko akcijų, ir Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas, turėjęs 25,3 proc. akcijų, lapkričio pabaigoje buvo sulaikyti Londone pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį.

Sulaikytieji Londono teismo sprendimu buvo paleisti už užstatą, V.Antonovas – už 300 tūkst. litų, R.Baranauskas – už 800 tūkst. litų, abu privalo nustatytu laiku registruotis policijoje.

Londono teismas gruodžio 16 dieną turėtų toliau svarstyti, ar išduoti sulaikytuosius Lietuvos teisėsaugai.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Generalinės prokuratūros atstovų teigimu, įtariamųjų ratas šioje byloje gali plėstis.

Šių metų gegužę skelbta, jog didžiausio „Snoro" akcininko V.Antonovo šeima – 37-oji turtingiausių Rusijos verslo šeimų reitinge. Rusijos verslo žurnalas „Finans" skelbė, jog Antonovų šeimos bendras kapitalas siekė 0,43 mlrd. JAV dolerių ir per metus jis padidėjo 26 procentais. O paties V.Antonovo kapitalas, žurnalo duomenimis, siekė 0,38 mlrd. JAV dolerių. Pagrindinis Antonovų šeimos turtas, reitingo duomenimis, yra grupė „Konvers“ ir bankas „Snoras".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius