-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekomendacija: Dainų šventės dalyviai turėtų patys spręsti, ką valgyti

Dainų šventės dalyvių maitinimo konkurse dalyvavo per mažai šias paslaugas teikiančių įmonių, Dainų šventės organizatoriai ne visada užtikrino tinkamą konkurenciją bei aukštą maitinimo kokybę, pirmadienį paskelbė Vyriausybės kanceliarija. Atsižvelgiant į tai, ateityje rekomenduojama atsisakyti suaugusiųjų maitinimo organizavimo ir šventės dalyviams skirti dienpinigius.
Dainų šventės dalyvių pietūs
Dainų šventės dalyvių pietūs / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Akivaizdu, kad šių metų Dainų šventės organizatoriai kartais vėlavo atlikti viešuosius pirkimus, ne visiškai tiksliai planavo kai kuriuos darbus, tad jie vykdyti skubotai. Nebuvo įvertinti galimi šventės dalyvių srautai, iškilo problemų dėl infrastruktūros, nes Vilniaus miesto savivaldybė per vėlai pradėjo ruoštis šventei remontuodami ir tvarkydami stadionus. Manau, kad tai rimtos pamokos, kurias visi turi išmokti ir nebekartoti šių klaidų ateityje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Jis kreipėsi į Vidaus reikalų, Sveikatos ir Kultūros ministerijas bei kitas atsakingas institucijas su prašymu įvertinti, ar Dainų šventės organizatoriai tinkamai vykdė jiems patikėtus darbus.

„Pateikta informacija rodo, kad konkurse dalyvavo per mažai maitinimo paslaugas teikiančių įmonių ir Dainų šventės organizatoriai ne visada užtikrino tinkamą konkurenciją bei aukštą maitinimo kokybę. Specialistų manymu, ateityje derėtų apskritai atsisakyti suaugusiųjų maitinimo organizavimo ir Dainų šventės dalyviams tiesiog skirti dienpinigius, kad patys galėtų įsigyti jiems tinkamą maistą“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Taip pat planuojant Dainų šventę, siekiant išvengti spūsčių, ateityje siūloma šventės eisenai skirti daugiau laiko: „Pažymima, kad būtinos investicijos į infrastruktūrą ir, artėjant kitoms dainų šventėms, dera tinkamai sutvarkyti Vingio parko estradą, Kalnų parką, LFF stadioną.“

Vyriausybė šių metų Dainų šventės organizavimui skyrė 2,9 mln. eurų. Lietuvos nacionalinis kultūros centras ataskaitoje nurodo tam išleidęs 2,895 mln. eurų.

Vyriausybės kanceliarija nurodo, kad „2018 metų Dainų šventės „Vardan tos...“ finansinę ataskaitą dabar analizuoja nepriklausomi auditoriai ir po 2 mėnesių tikimasi išvadų, kurios parodys, ar skirtos lėšos buvo naudojamos taupiai ir racionaliai“.

Taip pat – kad nėra atsiskaityta su Dainų šventės dalyvių maitinimo paslaugas teikusia viešąja įstaiga „Bruneros“. Nustačius sutarties pažeidimų, šiai įmonei Lietuvos nacionalinis kultūros centras (LNKC) skyrė per 100 tūkst. eurų baudų.

Bendrovė su baudomis nesutinka, sprendimą skundžia teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius