-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija kompensuos Kazachstano nuostolius dėl naftos užteršimo

Rusijos valstybinė naftotiekių operatorė „Transneft“ ir Kazachstano įmonė „Kaztransoil“ pasirašė susitarimus dėl nuostolių kompensavimo 14-ai Kazachstano bendrovių, kuriuos jos patyrė dėl per Rusiją eksportuotos naftos užteršimo organiniais chloro junginiais.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas galutinai sutarta dėl nuostolių atlyginimo 14-ai mūsų bendrovių, analogiški susitarimai dėl likusių mūsų naftos tiekėjų bus pasirašyti vėliau“, – sakė „Kaztransoil“ vadovas Dimašas Dosanovas.

Kompensacijų sumos ir jų išmokėjimo sąlygos viešai neskelbiamos.

Anksčiau skelbta, jog kompensacija Kazachstanui už per Rusijos Ust Lugos uostą prie Baltijos jūros eksportuotos naftos užteršimą sudarys 15 JAV dolerių už barelį.

„Kaztransoil“ duomenimis, balandžio-gegužės mėnesiais organiniais chloro junginiais Rusijoje buvo užteršta apie 699 tūkst. tonų Kazachstano naftos, kurią eksportavo iš viso 38-ios šios šalies bendrovės.

Naftos tiekimas iš Rusijos ilgam sutriko balandžio 19-ąją, kai „Družba“ naftotiekyje, netoli Samaros miesto atsišakojančiame Ust Lugos uosto ir Baltarusijos kryptimis, buvo nustatytas didelis kiekis dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos.

Pirmoji apie šį incidentą pranešė Baltarusija. Buvo nedelsiant sustabdytas užterštos naftos tiekimas į Baltarusiją, jos tranzitas į Lenkiją, Vokietiją, Vengriją, Slovakiją, Čekiją, tačiau į tanklaivius Ust Lugoje ji kažkiek laiko dar buvo kraunama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius