Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija sušvelnino valiutos konvertavimo į rublius reikalavimus eksportuotojams

Rusija pirmadienį pareiškė, kad eksportu užsiimančios šalies įmonės turės parduoti ne 80 proc., kaip anksčiau, o 50 proc. gaunamos užsienio valiutos, nes, Maskvos teigimu, rublio kursas stabilizavosi.
Rublis
Rublis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Rublis

Vakarams paskelbus sankcijas Rusijai dėl vasario pradžioje įvykdyto įsiveržimo į Ukrainą, šalies finansų institucijos įvedė griežtą kapitalo kontrolę.

Be kitų priemonių, eksportuojančioms įmonėms buvo nurodyta parduoti 80 proc. iš eksporto gautos valiutos ir pirkti rublius.

Nuo tada rublio kursas įspūdingai atsigavo, o JAV dolerio atžvilgiu sustiprėjo maždaug 30 procentų.

Pirmadienį Rusijos finansų ministerija, remdamasi vyriausybinės komisijos rekomendacijomis, pareiškė, kad eksportu besiverčiančios įmonės nuo šiol turės 50 proc. užsienio valiuta gautų pajamų iškeisti į rublius.

„[Sprendimą] lėmė rublio kurso stabilizavimas ir pakankamo užsienio valiutos likvidumo lygio pasiekimas vidaus valiutų rinkoje“, – nurodė Finansų ministerija.

Prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą tvirtino, kad Rusijos ekonomikai pavyko atlaikyti precedento neturinčių Vakarų sankcijų laviną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius