Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija uždraudė žuvų produkcijos importą iš Latvijos ir Estijos

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) nuo birželio 4 dienos uždraudė iš Latvijos ir Estijos importuoti žuvis ir bet kokius žuvų produktus. Maža to, Maskva grasina nebeleisti per jos teritoriją iš trijų Baltijos valstybių šių produktų gabenti tranzitu į Kazachstaną.
Latviškų šprotų pakuotė
Latviškų šprotų pakuotė / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) nuo birželio 4 dienos uždraudė iš Latvijos ir Estijos importuoti žuvis ir bet kokius žuvų produktus.

Pasak Rusijos žinybos vadovo Sergejaus Dankverto, draudimas galios visiems Latvijos ir Estijos žuvų perdirbėjams, kuriems šių valstybių veterinarijos tarnybos buvo suteikusios eksporto kokybės garantijas.

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) nuo birželio 4 dienos uždraudė iš Latvijos ir Estijos importuoti žuvis ir bet kokius žuvų produktus.

„Mūsų netenkina šių įmonių produkcijos saugumo užtikrinimo sistema“, – pabrėžė S.Dankvertas.

Anot jo, draudimas galios iki „situacijos sureguliavimo“.

„Rosselchoznadzor“ inspektoriai praėjusio mėnesio viduryje tikrino penkias Latvijos ir keturias Estijos žuvų perdirbimo įmonės. Daugiausiai tai – šprotų konservų gamintojai.

„Mes tęsime konsultacijas su Latvijos ir Estijos specialistais“, – pridūrė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Žuvų importas iš Latvijos ir Estijos draudžiamas pagal 2014 m. rugpjūtį Rusijos paskelbtą embargą Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių gamybos maisto produktams. Žuvų konservams šis draudimas negaliojo.

Kremlius grasina uždrausti žuvų produkcijos tranzitą iš Baltijos šalių į Kazachstaną

Rusija grasina nebeleisti per jos teritoriją iš trijų Baltijos valstybių tranzitu į Kazachstaną gabenti žuvis ir jų produkciją.

„Labai tikėtina, kad mes apribosime žuvų ir jų produkcijos tranzitą iš Baltijos šalių į Kazachstaną“, – agentūrai „Interfax“ pranešė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

Anot jo, tai gali būti padaryta siekiant užkirsti kelią kontrabandai, galimybei apeiti embargą maisto produktams iš Vakarų.

Labai tikėtina, kad mes apribosime žuvų ir jų produkcijos tranzitą iš Baltijos šalių į Kazachstaną, – agentūrai „Interfax“ pranešė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

„Tiekimo schema mums žinoma – tarkim, žuvis iš Norvegijos Latvijoje ar Estijoje tampa vietine. Po to Kazachstanui gabenama produkcija lieka Rusijoje, o Kazachstane atitinkamai sutvarkomi dokumentai. Susekti visa tai nėra paprasta“, – sakė S.Dankvetas.

„Ketvirtadienį pradedame tartis su kolegomis iš Kazachstano dėl šios problemos sprendimo. Tačiau tikimybė, kad uždrausime tranzitą iš Baltijos šalių, yra labai didelė“, – pridūrė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius