-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos finansų ministerija: išimčių „Facebook“ kriptovaliutai nebus

Išimčių socialinių tinklų milžinės „Facebook“ kriptovaliutos projektui „Libra“ Rusija nedarys – jai galios tos pačios taisyklės kaip ir visoms kitoms kriptovaliutoms, pranešė Rusijos finansų ministerija.
„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“
„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atskiro sprendimo dėl „Libra“ tikrai nebus. Sprendimas bus vienas visoms kriptografinėms valiutoms, kuriomis prekiaujama kriptoplatformose“, – sakė Rusijos finansų viceministras Aleksejus Moisejevas.

Jis pažymėjo, kad klausimo esmė – „ar kriptovaliutoms Rusijoje bus suteiktas toks pat kaip tradicinėms užsienio valiutoms statusas“.

„Tai yra, kriptovaliutas bus galima pirkti, parduoti, kaupti, tačiau iš esmės – jų nebus galima naudoti. Viena nuomonė – reikia, kad susiformuotų „baltoji rinka“. Kita nuomonė – to negalima leisti, nes po ja slėpsis nežinia kas“, – sakė jis.

„Naudoti kriptovaliutas atsiskaitymams už prekes ir paslaugas Rusijoje nebus leidžiama. Na, teigti, kas bus po 100 metų, negalima, bet bent jau apžvelgiamoje ateityje to tikrai nebus. Mūsų nacionalinė valiuta yra rublis, ir būtent juo turi būti atsiskaitoma“, – pabrėžė viceministras.

Šiuo metu kriptovaliutų apyvarta Rusijoje nėra teisiškai reglamentuota ir faktiškai yra draudžiama – atitinkamas įstatymas „Dėl skaitmeninių finansinių aktyvų“ dar tik rengiamas.

Praėjusį mėnesį „Facebook“ pristatė planus kitąmet emituoti savo kriptovaliutą „Libra“, kuri būtų priskirta vadinamajai stabiliosios kriptovaliutos kategorijai ir bus skirta „paprastiems vartotojams“. Tarp „Facebook“ partnerių šiame projekte – tarptautinės mokėjimo sistemos „Visa“, „Mastercard“ ir „PayPal“, taip pat technologijų įmones „Uber“ ir „Spotify“.

Skelbta, jog pasirengimą šios kriptovaliutos emisijai prižiūri „Libra“ asociacija pasivadinęs pelno nesiekiantis Šveicarijos fondas.

„Libra“ projektas nesulaukė entuziastingo pritarimo ir Jungtinėse Valstijose, ir keliose kitose šalyse, įskaitant Prancūziją bei Australiją, tuo tarpu Anglijos bankas pripažino, kad ši kriptovaliuta ateityje gali tapti sistemiškai svarbi, ir ją vertins „nešališkai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius