Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos metų bankininko titulas – V.Putino sąjungininko sūnui

Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjo nacionalinio saugumo klausimais sūnus laimėjo „Metų bankininko“ titulą, nepaisant apgailėtinų jo vadovaujamo vieno valstybinio banko rezultatų, praneša „Laisvosios Europos radijo“ interneto svetainė.
Dmitrijus Patruševas
Dmitrijus Patruševas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos bankų asociacijos apdovanojimas buvo įteiktas 38 metų banko „Rosselkhozbank“ generaliniam direktoriui Dmitrijui Patruševui.

Šį banką V.Putinas įkūrė specialiu dekretu 2000 m. tikėdamasis, kad jis finansuos šalies verslą, susijusį su žemės ūkiu.

D.Patruševo tėvas Nikolajus šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos sekretorius ir yra laikomas vienu iš dabartinės Maskvos konfrontacijos su Vakarais dėl karo Ukrainoje architektų.

D.Patruševo tėvas Nikolajus šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos sekretorius ir yra laikomas vienu iš dabartinės Maskvos konfrontacijos su Vakarais dėl karo Ukrainoje architektų.

Be to, anksčiau N.Patruševas užėmė Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriaus postą.

Oficialiame „Rosselkhozbank“ pareiškime teigiama, kad Patruševas jaunesnysis apdovanojimu buvo įvertintas dėl jo vadovaujamo banko „indėlio plėtojant vietos ekonomiką, o ypač Rusijos žemdirbystės verslą“.

„Nepaisant makroekonominių iššūkių ir bankui įvestų sankcijų iš JAV, ES ir kitų šalių pusės, 2015 m. „Rosselkhozbank“ ženkliai padidino finansinę paramą žemės ūkiui, banko paskolų portfelis ir naujų paskolų išdavimas augo sparčiau už rinkos vidurkį“.

Pareiškimas apie suteiktą apdovanojimą D.Patruševui buvo publikuotas gruodžio 23 d., tačiau tik neseniai sulaukė didesnio Rusijos nacionalinės žiniasklaidos dėmesio.

Nepaisant bankų asociacijos pagyrų D.Patruševui, Rusijos spauda suskubo pabrėžti, kad banko nuostoliai per praėjusių metų tris ketvirčius siekė rekordinius 901 mln. dolerių.

„Rosselkhozbank“ JAV ir ES įvedė sankcijas 2014 m. liepą, kuomet Vakarai norėjo nubausti Kremlių už Krymo aneksiją ir paramą prorusiškiems teroristams Rytų Ukrainoje.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas 2015 m. kovą paskelbė, kad šalies vyriausybė skirs 177 mln. dolerių paramą „Rosselkhozbank“ kaip institucijai, nukentėjusiai nuo apriboto priėjimo prie tarptautinių valiutos rinkų.

D.Patruševas buvo paskirtas „Rosselkhozbank“ vadovu 2010 m. gegužę, kuomet jam buvo 33-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius