Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras svajoja apie bendrą ekonominę erdvę su Europa

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas sako esąs įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau sankcijos Maskvai bus panaikintos, o Kremliaus santykiai su Vakarais grįš į normalias vėžes. D.Medvedevo teigimu, pagrindiniu Rusijos prioritetu šiuo metu turėtų būti makroekonominis stabilumas, kurį laiduotų subalansuotas biudžetas ir nedidelė infliacija, rašo laikraštis „Rossijskaja gazeta“. Tuo tarpu dabartinis Rusijos vadovas Vladimiras Putinas federalinio biudžeto nepriteklių nori panaikinti labiau apmokestindamas į eksportą orientuotas šalies bendroves.
Dmitrijaus Medvedevo vizitas Kurilų salose
Dmitrijaus Medvedevo vizitas Kurilų salose / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rusija neplanuoja apleisti Europos nei ekonomine, nei politine, nei mentaliteto prasmėmis“, – teigė D.Medvedevas.

Buvęs Rusijos prezidentas pabrėžė, kad strateginė Maskvos partnerystė su Europa išliks svarbia ir ateityje.

Buvęs Rusijos prezidentas pabrėžė, kad strateginė Maskvos partnerystė su Europa išliks svarbia ir ateityje, bei teigė, kad susiklosčius teigiamoms aplinkybėms net gali būti suformuota bendra ekonominė erdvė.

D.Medvedevas pridūrė, kad Rusija plėtos bendradarbiavimą Rytų kryptimi ir bandys užmegzti glaudesnius santykius su Azijos ir Ramiojo vandenyno regionu bei Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos ir BRICS šalimis narėmis.

Tačiau Rusijos premjeras patikino, kad to nereikėtų laikyti Maskvos geoopolitinės orientacijos pokyčiu.

Kalbėdamas apie dabartinę ekonominę situaciją Rusijoje, D.Medvedevas sakė, kad nereikėtų tikėtis nei staigaus ekonominio kracho, nei atsigavimo.

Tuo tarpu V.Putinas atkreipė dėmesį į būtinybę efektyviau surinkti mokesčius, teigdamas, kad federalinis biudžetas turėtų gauti didesnes įplaukas iš eksportuojančių įmonių, kurioms į naudą išėjo rublio devalvacija, rašo nasdaq.com.

Be to, susitikime su vyriausybės pareigūnais ir valstybės valdomų įmonių atstovais, V.Putinas pareiškė, kad ateinančių metų biudžeto deficitas neturėtų viršyti 3 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius