Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos vyriausybės kova su alkoholiu šalies gyventojus gali palikti be šampūnų ir skalbimo miltelių

Birželio 1 d. Rusijoje įsigalioja įstatymo, reguliuojančio alkoholio gamybą ir prekybą šalyje, pataisos. Nuo šios datos produktų, kurių sudėtyje yra bent 0,5 proc. alkoholio, gamintojai privalės gauti valstybės institucijų licencijas. Anksčiau licencijos buvo būtinos tik norint gaminti produktus su 1,5 proc. alkoholio, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Prekybos centro alkoholio skyrius Jekaterinburge
Prekybos centro alkoholio skyrius Jekaterinburge / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kol kas nėra aišku, ar šis įstatymas galios ir jau pagamintai produkcijai. Įstatymo nuostatos palies drabužių skalbimo ir balinimo priemones, oro gaiviklius, dezodorantus, batų valymo priemones ir net kosmetikos firmų gaminamas drėgnas servetėles.

Įstatymo absurdiškumu ir poveikiu ne alkoholinių gėrimų gamintojams skundėsi Rusijos parfumerijos, kosmetikos ir buitinės chemijos bei higienos gamintojai. 

Įstatymo absurdiškumu ir poveikiu ne alkoholinių gėrimų gamintojams skundėsi Rusijos parfumerijos, kosmetikos ir buitinės chemijos bei higienos gamintojai.

Jie vyriausybės atstovų paprašė duoti oficialų paaiškinimą, ar bus leidžiama rinkoje pardavinėti iki birželio 1 d. be alkoholio priežiūros komisijos licencijos pagamintą buitinės chemijos produkciją.

Vienos iš didžiausių Rusijos kosmetikos įmonių atstovas teigė, kad bendra šalies buitinės chemijos ir kosmetikos produktų, kurių sudėtyje yra naudojama nuo 0,5 iki 1,5 proc. alkoholio, rinkos vertė siekia 200 – 250 mln. dolerių.

Manoma, kad dėl naujojo įstatymo viena įmonė patirs apie 2,5 mln. rublių siekiančių nuostolių. Vien tik gamybai būtinos licencijos įsigijimas joms atsieis po 800 tūkst. rublių.

Skelbiama, kad kai kurie buitinės chemijos gamintojai jau pradėjo keisti savo produkcijos asortimentą, o kiti ruošiasi pirkti licenciją.

Skelbiama, kad kai kurie buitinės chemijos gamintojai jau pradėjo keisti savo produkcijos asortimentą, o kiti ruošiasi pirkti licenziją.

Vis dėl to, etilo alkoholio pakeitimas kitu ingridientu produktuose gali užtrukti keletą mėnesių. Tikėtina, kad per tą laiką kai kurių kosmetikos prekių rusai neras parduotuvių lentynose.

„Tai beprasmiškas sugriežtinimas. Jis (etanolis) yra naudojamas šampūnų, dantų pastų ir kremų gamyboje, o daugelyje produktų jo dalis siekia apie 1 proc.”, – teigė kosmetikos gamintojos „Oriflame“ direktoriaus korporatyviniams reikalams Rusijoje ir NVS šalyse Sergejus Bolšiakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius