Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S&P padidino Graikijos skolos reitingą

Pagerėjus Graikijos finansų ir ekonomikos augimo perspektyvoms, tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ viena pakopa padidino krizės nualintos šalies vyriausybės skolos reitingą. Atėnų ilgalaikės skolos reitingas buvo padidintas nuo „B-“ iki „B“. Reitingo perspektyva – teigiama, o tai reiškia, kad ateityje jis gali būti dar padidintas.
Vaizdas į Akropolį Atėnuose
Vaizdas į Akropolį Atėnuose / 123rf.com nuotr.

„Reitingas padidintas atsižvelgus į nuosekliai gerėjančią Graikijos valstybės finansų būklę ir į laipsniškai atsigaunančias ekonomikos augimo perspektyvas“, – pareiškė reitingų agentūra ir pabrėžė, kad 2016 ir 2017 metais vyriausybė buvo pasiekusi biudžeto perteklių, o „ekonomika pernai įveikė daug metų trukusią recesiją“.

S&P prognozėmis, šiemet Graikijos bendrasis vidaus produktas (BVP) padidės 2 procentais.

Tačiau agentūra įspėjo, jog gali pakeisti reitingo perspektyvą, „jeigu bus didelių politikos pokyčių, dėl kurių bus sutrikdytas reformų procesas, arba jeigu augimas bus gerokai lėtesnis, negu mes tikimės“.

Euro zonos finansų ministrai pirmadienį turėtų patvirtinti susitarimą, pagal kurį bus išmokėta naujausia išmoka pagal trečiosios pagalbos Graikijai programą.

Iki 2017 metų rugsėjo pabaigos Graikija gavo daugiau kaip 221 mlrd. eurų iš Europos institucijų ir dar 11,5 mlrd. eurų iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Liepos mėnesį Atėnai po trejų metų pertraukos simboliškai sugrįžo į skolos rinkas, pardavę 3 mlrd. eurų vertės penkerių metų obligacijų emisiją, kuriai buvo nustatytos 4,625 proc. palūkanos.

S&P taip pat pažymėjo, jog gali pagerinti Graikijos skolos reitingą, jeigu šalis iš pagalbos programos pasitrauks turėdama pakankamai lėšų savo skoloms tvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius