Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: „Snorą“ sugriovęs Vladimiras Antonovas grįžta į bankininkystę

Vladimiras Antonovas grįžta į bankininkystę. Nuo šių metų sausio jis kontroliuoja „Rusijos investicinį aljansą“, o artimiausiu metu jo patikėtiniai gali įsigyti kitą banką – „Rusijos tarptautinį banką“.
Vladimiras Antonovas
Vladimiras Antonovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai leidiniui „Vedomosti“ papasakojo keli V.Antonovą pažįstantys bankininkai. Žurnalistai susisiekė su jo buvusiu advokatu Andrejumi Lachovu, dabar įmonės „Tretij Rim“ generaliniu direktorumi, tačiau jis aiškino V.Antonovo nematęs jau porą metų. Teisininko teigimu, vargu, ar pats V.Antonovas gali pirkti bankus, mat tam nepritaria Rusijos centrinis bankas.

„Nors formalių pretenzijų iš Rusijos V.Antonovui ir nėra, centriniam bankui jis neatrodo tinkamas bankų valdytojas. Centrinis bankas žino apie jo sugrįžimą į rinką, netgi pasikvietė jį į pokalbį“, – aiškino vienas V.Antonovą pažįstantis bankininkas.

Pirkti bankus V.Antonovas pradėjo pirmajame šio amžiaus dešimtmetyje. Dauguma jų vėliau buvo prijungti prie Kaliningrado „Investicinio banko“, kurį 2011 metais V.Antonovas pardavė savo pavaldiniui. Po dvejų metų bankas neteko licencijos. Draudimo bendrovė įvertino banke atsiradusią „skylę“ – 44 mlrd. rublių, indėlininkams išmokėjo beveik 30 mlrd. rublių.

V.Antonovui taip pat priklausė vėliau bankrutavęs bankas „Snoras“ Lietuvoje ir jo dukterinis bankas Latvijoje.

„Rusijos investicinio aljanso“ atstovai atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus. Formaliai jis su V.Antonovu nėra susijęs, tačiau jo savininkai daug bendradarbiavo su buvusiu bankininku.

Banką kontroliuoja vienas kompanijos „Stroiholding stalica“ savininkų Olegas Bojko (jis taip pat dalyvauja ir „Rusijos tarptautinio banko“ valdyme) ir Elena Oplančuk. Ji buvo V.Antonovo „Convers Group“ viena vadovaujančių asmenų, taip pat užėmė aukštas pareigas koncerne „Svyazstroy“, kurį V.Antonovas įsigijo 2009 metais iš Romano Troščenkos. Ji taip pat dalyvauja įmonės „Tretij Rim“, apie kurios pardavimą V.Antonovui 2016 metais rašė „Forbes“, valdyme.

O.Bojko ir E.Oplančuk partneriais „Rusijos investiciniame aljase“ yra Michailas Mitrušinas, Semenas Michailovas ir Dmitrijus Popovas. Visi trys tapo banko akcininkais šiemet.

Bankas yra visai nedidelis. Liepos 30 dienos duomenimis, jis turėjo aktyvų už 3,5 mlrd. rublių ir pagal dydį užėmė 317 vietą.

„Rusijos tarptautinis bankas“ yra daug didesnis. Jis turi 22 mlrd. rublių ir užima 140 vietą. Dabar banką kontroliuoja senatorius Vitalijus Bogdanovas (10 proc.), nekilnojamojo turto kompanijos „RB Invest” savininkas Aleksejus Kuročkinas (10,3 proc.), senatoriaus Aleksandro Šiškino giminaitė Anastasija (19,9 proc.). Bankas pastaruoju metu save pozicionuoja kaip „elitinį finansų klubą korporacijoms ir turtingiems žmonėms“, rašo „Forbes“.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Antonovas
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Antonovas

Banko valdybos pirmininkas Bulanas Subanovas atmetė tokią galimybę, kad bankas gali būti perduotas V.Antonovui ar su juo susijusioms struktūroms, su banko savininkais Rusijos leidiniui susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius