Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankcijos sukėlė grėsmę vienos didžiausių Rusijos aukso kasybos įmonių išlikimui

„Petropavlovsk“ – vienos didžiausių Rusijos aukso kasybos įmonių tiek gamybos, tiek atsargų ir išteklių požiūriu, įtrauktos į Londono biržos sąrašus, – akcijų vertė ketvirtadienį nėrė žemyn, su netiesioginiu Maskvai taikomų sankcijų poveikių susidūrusiai įmonei grumiantis dėl išlikimo.
Auksas
Auksas / 123RF.com nuotr.

Po pietų Londono biržoje įmonės akcijos atpigo maždaug 25 proc., kai bendrovė paskelbė, kad paskirs restruktūrizavimo specialistus, kurie įvertins aktyvų pardavimo galimybes.

Nuo metų pradžios bendrovės akcijų vertė nukrito beveik 90 procentų.

„Petropavlovsk“ smarkiai nukentėjo, kai „Gazprombank“, kuris parduoda įmonės auksą ir teikia jai kreditus, atžvilgiu įsigaliojo sankcijos, įvestos dėl karo Ukrainoje.

Bendrovė pažymėjo, kad jai „labai sudėtinga“ grąžinti skolas, be kita ko, ir dėl Maskvos įvestų apribojimų pervesti grynuosius pinigus iš Rusijos.

Grupė savo pranešime pridūrė, kad ketina parduoti aktyvus, įskaitant kasyklas Rusijoje.

Vakarų šalys, įskaitant Didžiąją Britaniją, JAV ir ES, įvedė precedento neturinčias sankcijas Rusijos atžvilgiu dėl jos invazijos į Ukrainą.

„Petropavlovsk“ paskelbė investuotojams įspėjimą, nurodydama, kad ji gali žlugti, nes jai sunkiai sekasi atsitiesti dėl JK sankcijų, įvestų pagrindiniam klientui iš Rusijos“, – ketvirtadienį teigė XTB analitikas Walidas Koudmani.

„Tai rodo nestabilumą ir neapibrėžtumą, supančius bet kokius su Rusija susijusius aktyvus, kurie gali būti jautrūs dideliam neapibrėžtumui, nes viskas greitai keičiasi“, – pažymėjo analitikas.

„Nors mes jau matėme daugelio su Rusija ryšių turinčių įmonių pasitraukimą, tai gali dar labiau pabloginti situaciją, kai investuotojai pradeda svarstyti realią galimybę prarasti didžiąją dalį savo investicijų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius