-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komitetas prašo išimčių ligoninėms naudotis „Snore“ „įšalusiais“ pinigais

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) prašo Vyriausybės ieškoti galimybių gydymo įstaigoms, turėjusioms sąskaitas tik „Snoro“ banke, leisti naudotis šiuo metu jame „įšalusiomis“ lėšomis.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio duomenimis, iš viso sąskaitas nacionalizuotame banke „Snoras“ turi apie 50 medicinos įstaigų, o sąskaitose – apie 30 mln. litų apribotų naudotis lėšų, tačiau ministras sako, jog grėsmės jų veiklai nėra.

„Yra keletas įstaigų, kurios turėjo sąskaitas tik banke „Snoras“, ir ten laikytos pakankamai didelės sumos. Mes priėmėme protokolinį sprendimą, kreipiamės į Vyriausybę, kad padarytų išimtį ir leistų naudotis savo sąskaitomis gydymo įstaigoms“, – BNS sakė komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

Sveikatos apsaugos ministras, kalbėdamas apie pinigus „Snore“ laikiusių ligoninių veiklos perspektyvas, minėjo, kad čia „reikalingi kompleksiniai sprendimai“, taip pat sakė, jog tokias įstaigas būtų galima gelbėti paankstinant atsiskaitymus iš ligonių kasų už suteiktas paslaugas.

„Yra Valstybinių ligonių kasoje galimybė, jei tokie sprendimai bus reikalingi, atsiskaityti už įstaigų paslaugas šiek tiek į priekį arba anksčiau, jei tokios problemos kiltų, bet klausimas turės būti sprendžiamas kompleksiškai, Vyriausybėje“, – žurnalistams sakė ministras.

Pasak ministro, negalutiniais duomenimis, banke „Snoras“ sąskaitų turėjo apie 50 medicinos įstaigų, iš jų 10 pavaldžių Sveikatos apsaugos ministerijai, 40 – savivaldybėms, jų sąskaitose „įšalo“ apie 30 mln. litų.

„Kol kas mes tikrai neturime tokios informacijos, kažkokių problemų su atsiskaitymais ar vaistų įsigijimais nėra, nes įstaigos ne viename banke turėjo sąskaitas, kaip taisyklė“, – sakė ministras.

„Laikinai problemas galima spręsti per ligonių kasas, paankstinant atsiskaitymus su jomis, bet kol kas bankroto grėsmės nematome. Per porą parų ar savaitę niekas negali sugriūti, nes vaistų pirkimai, atsiskaitymai su darbuotojais nevyksta kasdien, jie vyksta tam tikru periodiškumu, ir vaistų atsargos nupirktos. Yra likučiai, iš kurių galima gyventi tam tikrą laikotarpį“, – situaciją komentavo sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius