-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 23 /17:21

„Snore“ įšalus 75 mln. litų savivaldybių lėšų, šios neturės pinigų mokytojų atlyginimams

Lietuvos savivaldybės negali naudotis 75 mln. litų savo lėšų, kurios „įšaldytos“ nacionalizuotame banke „Snoras“. Vyriausybė, siekianti sugrąžinti į valstybės biudžetą 14,5 mln. litų sutaupytų mokinio „krepšelio“ lėšų, trečiadienį atsisakė savivaldybes gelbėti šiais pinigais.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„28-ių savivaldybių ir jų kontroliuojamų biudžetinių įstaigų ir įmonių 75 mln. litų yra užšaldyta „Snoro“ banke. Tame skaičiuje – ir mokinio krepšelio lėšos. Savivaldybės negalės išmokėti mokytojams šio ir kito mėnesio atlyginimų“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį teigė Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas. Jo teigimu, tai yra lapkričio 23 dienos duomenys.

Savivaldybių asociacijos atstovas pasiūlė 1,3 mln. litų iš 14,5 mln. litų bendros sumos skirti Švietimo ministerijai, o likusią 13,2 mln. litų sumą palikti savivaldybėms. Tačiau tokiam pasiūlymui pasipriešino finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

„Manau, kad tai yra visiškai atskiri dalykai. Nesu tikra, kad 13 mln. litų išspręs savivaldybių problemas. Todėl siūlau tada, kada išaiškės padėtis „Snoro“ banke, tuos klausimus ir svarstyti“, – tvirtino finansų ministrė.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį nacionalizavo 100 proc. „Snoro“ akcijų. Veiklos nebevykdančio banko likimas turėtų paaiškėti ketvirtadienį.

Papildyta. Dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus didžioji 2011 m. biudžeto lėšų dalis – 16,7 mln. litų – Vyriausybės sprendimu liko savivaldybių biudžetuose. Likusios lėšų sumos klausimas nėra ir neturėtų būti siejamas su Lietuvos banko ir Vyriausybės sprendimais dėl AB banko „Snoras“ situacijos, rašoma Ministro pirmininko spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai

Spręsdama 5 savivaldybių apyvartinių lėšų klausimą Finansų ministerija rytoj perves 12,8 mln. litų, skirtų mokytojų atlyginimams bei socialinėms išmokoms. Kitos savivaldybių atsiskaitymų problemos, bus sprendžiamos artimiausiu metu su kiekviena savivaldybe atskirai.

Nuo tada, kai buvo sustabdyti atsiskaitymai per „Snoro“ banką, siekdamas, kad nebūtų neigiamai veikiami piniginiai srautai ir atsiskaitymai, Finansų ministerijos Valstybės iždo departamentas atlieka pavedimus į asignavimų valdytojų nurodytas alternatyvias sąskaitas kituose Lietuvos bankuose, teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius