Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ komisija kovą apklaus Simoną Freakley

Laikinoji Seimo komisija, tirianti banko „Snoras“ bankroto aplinkybes, kovo pradžioje ketina sulaukti svečių iš Londono. Komisijai liudyti pakviestas laikinasis banko „Snoras“ administratorius Simonas Freakley.
Simonas Freakley
Simonas Freakley / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kitą savaitę komisija apklaus Lietuvos banko valdybos narį Audrių Misevičių, buvusią „Snoro“ valdybos narę, atsakingą už finansus, Jurgitą Bliumin bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovą Vitalijų Gailių.

Antradienį komisija apklausė buvusį Lietuvos banko valdybos pirmininką Reinoldijų Šarkiną ir esamą centrinio banko vadovą Vitą Vasiliauską. Tačiau komentarais, kokį įspūdį paliko apklausos, komisijos pirmininkas nesidalijo.

„Komisijos nariai tikrai uždavė labai daug klausimų, o abu svečiai pateikė labai daug įdomių atsakymų“, – į visus žurnalistų klausimus atsakinėjo Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, Seimo narių klausimų būta tiek daug, kad atsakyti į visus juos buvęs ir esamas centrinio banko vadovas atsakyti nespėjo.

„Kalbėdami su V.Vasiliausku nespėjome visų klausimų užduoti. Sutarėme, kad būtinai susitiksime vėliau, kai būsime pasikalbėję su daugiau žmonių. Jeigu reikės, dar sykį vienokia ar kitokia forma į klausimus atsakyti pažadėjo ir gerbiamas R.Šarkinas“, – sakė V.Mazuronis.

Antradienio posėdyje komisija išrinko ir du komisijos pirmininko pavaduotojus: konservatorių Stasį Šedbarą ir socialdemokratą Juozą Oleką.

Laikinoji Seimo komisija išvadas Seimui turi pateikti iki birželio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius