-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Snoro“ kreditoriai banko bankroto administratoriumi siūlo skirti Paulių Koverovą

Nukentėjusieji kreditoriai, remiami „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos, Vilniaus apygardos teismui siūlo bankrutavusio banko bankroto administratoriumi skirti advokatą Paulių Koverovą. Centrinis bankas lapkričio 28 dieną administratoriumi pasiūlė skirti UAB „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biurą“. Sprendimą priims bankroto bylą nagrinėjantis teisėjas.
Žmonės laukia eilėje prie „Snoro“ banko Gedimino prospekte.
Žmonės laukia eilėje prie „Snoro“ banko Gedimino prospekte. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Asociacija jau yra pareiškusi savo nuomonę dėl Lietuvos banko pasiūlytos įmonės ir jos nekeičia – manome, kad tokios apimties ir specifikos bankroto procedūrai reikalia sutelkti geriausias turimas pajėgas.

Mūsų siūlomas kandidatas yra nepriekaištingos reputacijos profesionalas, atitinkantis visus bankroto administratoriams keliamus reikalavimus, turintis įvairiapusės patirties ir žinių, reikalingų atlikti banko bankroto administratoriaus funkcijas“, – sakė asociacijai talkinančios advokatų kontoros LAWIN partnerė Dovilė Burgienė.   

Įmonių bankroto įstatymas numato, kad bendrovės, kuriai prašoma iškelti bankroto bylą, bankroto administratoriaus kandidatūrą turi teisę siūlyti ir bendrovės kreditoriai.

Šiuo metu Paulius Koverovas, praktikuojantis teisę jau nuo 1999 metų, dirba advokatų kontoroje „Sorainen“. P.Koverovas taip pat ėjo teisingumo viceministro pareigas, nuo 2002 iki 2007 metų ėjo Teisingumo ministerijos valstybės sekretoriaus pareigas.

Pasak asociacijos, asmeniniai kandidato bei jo  kontoros „Sorainen“ patirtis ir ryšiai su tarptautiniais specialistais sudaro sąlygas P.Koverovui pasinaudoti subrangos pagrindais geriausių specialistų paslaugomis, siekiant užtikrinti visų „Snoro“ kreditorių ir Lietuvos valstybės interesus.

Apie „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociaciją

Asociacija vienija visus nukentėjusius „Snoro“ banko klientus ir kviečia vienyti jėgas sprendžiant klausimus, susijusius su banko restruktūrizavimu. Asociacijos steigėjais tapo Šarūnas Kliokys, Gražvydas Bajoras, Šarūnas Birutis, Pranas Griškevičius, Simona Heinsohn ir Danukas Arlauskas.

Lapkričio 21 dieną oficialiai įregistruota asociacija jau vienija kelias dešimtis nukentėjusiųjų Lietuvos įmonių ir daugiau nei 250 privačių asmenų.

Asociacijai talkina šios savo klientų interesus atstovaujančios teisinių paslaugų įmonės: LAWIN, „Raidla, Lejins & Norcous“, „Varul“, TARK GRUNTE SUTKIENĖ, „Bernotas & Dominas Glimstedt“, BORENIUS, „Triniti“, „ Motieka & Audzevičius“, „Metida“. Asociacijos finansų patarėjai – „Žabolis ir partneriai“, komunikacijos partneriai – „Publicum“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius