Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ kreditorių galimybės priklausys nuo Konstitucinio Teismo

Konstitucinis Teismas, gavęs Seimo opozicijos prašymą išaiškinti, ar nebuvo prasilenkta su šalies Konstitucija dėl banko „Snoro“ bankroto keičiant įstatymus, turėtų atsakyti ir į klausimą, ar su valstybės įmone Indėlių ir investicijų draudimas turi būti atsiskaitoma pirmiau nei su kitais banko kreditoriais.
„Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos nariams atstovaujančio teisininko Viliaus Martišiaus, jei Konstitucinis Teismas išaiškintų, kad Indėlių ir investicijų draudimui Bankų įstatyme numatytas antros eilės kreditoriaus statusas prieštarauja Konstitucijai, likusiems kreditoriams atsirastų galimybių atgauti gerokai didesnę „Snore“ įšalusių indėlių dalį, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Jei Indėliu ir investicijų draudimas, kaip dauguma kitų kreditorių, tampa ketvirtos ar dar žemesnės eilės kreditoriumi, suma, kurią pavyks gauti pardavus “Snoro„ turtą, būtų dalijama visiems“, – teigė V.Martišius.

Jis neslepia, kad asociacija, atstovaujanti daugiau nei 1 mlrd. litų „Snore“ investavusiems kreditoriams, prisidėjo rengiant parlamentarų kreipimosi į Konstitucinį Teisma tekstą.

Pasak „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovo, Konstituciniam Teismui priėmus asociacijai palankų sprendimą, kreditoriai gali tikėtis, kad jiems bus atlyginta iki 60 proc. banke įstrigusių lėšų.

Pagal 2004 metu priimtą įstatymą, šiuo metu pirmumo teisę reikalauti atsiskaityti turi banko darbuotojai, antroje eilėje rikiuojasi Indėlių ir investicijų draudimo reikalavimai dėl išlaidų, susijusių su draudimo išmokų banko indėlininkams išmokėjimu. Tretieji eilėje – valstybės reikalavimai dėl mokesčių mokėjimo į biudžetą, o didžioji dauguma kreditorių (turėję didesnius nei 100 tūkst. eurų indėlius, indėlių sertifikatus, obligacijas) šioje eilėje yra ketvirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius