-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ savininkas buvo priverstas parduoti „Spyker“ akcijas

Didžiausias „Snoro“ banko akcininkas Rusijos investuotojas Vladimiras Antonovas, valdantis 67,28 proc. banko akcijų, pardavė visas turėtas Nyderlandų sportinių automobilių gamintojos „Spyker“, kuri jau sumokėjo už Švedijos automobilių gamintoją „Saab“, akcijas.
„Spyker“
„Spyker“. / „Scanpix“ nuotr.

V.Antonovą atsisakyti turėtų 29,9 proc. „Spyker“ akcijų įpareigojo sutartis su buvusia „Saab“ savininke „General Motors“ (GM). Pagal ją verslininkas taip pat turėjo pasitraukti iš bendrovės valdybos pirmininko pareigų, rašo naujienų svetainė vz.lt, remdamasi agentūra „Bloomberg“.

Pasak šaltinių, GM „Saab“ perimančioje bendrovėje nenorėjo matyti Londone gyvenančio rusų verslininko dėl jo praeities. Rusų oligarchas Nyderlandų automobilių gamintojos akcijas valdė per banką „Snoras“ ir „RMC Convers Group Holding“.

„Saab“ pradavimo sandoris baigtas antradienį – „Spyker“ už „Saab“ sumokėjo 74 mln. JAV dolerių grynaisiais ir 326 mln. JAV dolerių – privilegijuotomis susijungusios bendrovės akcijomis. Naujoji bendrovė vadinsis „Saab Spyker Automobiles“.

V.Antonovas praėjusią savaitę teigė „Spyker“ suteikęs 25 mln. JAV dolerių (63,3 mln. litų) sumą, reikalingą užbaigti sandorį. JAV dienraščiui „New York Times“ jis teigė, kad amerikiečiams jis esą neįtikęs dėl savo tautybės. Interviu „Bloomberg“ V.Antonovas tikino pasamdęs tyrėjus, kurie pateiktų įrodymus, kad jo praeitis neturi kriminalinio šešėlio.

GM atsisakė „Saab“, „Pontiac“, „Saturn“ ir „Hummer“ automobilių markių ir nusprendė susitelkti ties pagrindinėmis keturiomis – „Chevrolet“, „Buick“, GMC ir „Cadillac“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius