-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ spąstai vis dar nepaleidžia

15min.lt jau ne kartą rašė, kad „Snoro“ indėlininkai, turintys šiame banke ir paskolą, vis dar negali būti ramūs. Nors įstatymai numato, o ir valdžia žadėjo, kad jų indėliais bus padengtos jų paskolos ar dalis jų, tą padaryti delsiama, nes „Snoro“ bankroto administratorius bando išsiaiškinti, kaip taikyti įstatymus, Seimo skubos tvarka priimtus po banko nacionalizacijos.
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savaitraštyje „15min“ buvo rašyta, kad „Snoro“ indėlininkų paskolos jų indėliais nepadengtos, maža to, auga paskolų palūkanos. Mat banko administratorius kartu su Finansų ministerija, Lietuvos banku ir kitomis institucijomis niekaip negali išsiaiškinti, kaip derėtų vykdyti indėlių ir paskolų sudengimą.

Daugiau informacijos žadėta pateikti dar praėjusį pirmadienį. Tačiau žinių nėra iki dabar. Ir gali tekti palaukti dar kelias savaites.

„Arba „Snoro“ bankroto administratorius tą dalyką jums turi paaiškinti, dar kažkokią informaciją galbūt turi Lietuvos bankas. Mes jau tai tolimesnei veiklai nelabai ir įtakos turim. Tai už mūsų kompetencijos ribų. Tai bankroto administratoriaus prerogatyva. Mes norim, kad tai įvyktų grynai iš žmogiškosios pusės“, – 15min.lt kalbėjo Valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ direktorius Raimundas Žilinskas.

Tuo metu „Snoro“ Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Tomas Vaišvila, kiekvieną dieną kamantinėjamas 15min.lt žurnalistų, sako nebenorįs žadėti, kada bus aiški tikslesnė informacija dėl indėlių ir paskolų sudengimo.

Kiek tęsis nežinia, „Snoro“ atstovas negali pasakyti. Terminas, jo teigimu, yra vasario 10 diena, iki kada galima reikšti kreditorinius reikalavimus.

Tačiau ne visi „Snoro“ indėlininkai, turintys banke paskolą, turi kreditorinių reikalavimų. Jei asmenų indėlis yra lygus jų paskolai, paskola turėtų būti tiesiog nurašyta ir tokiu atveju jokio prašymo žmogui rašyti nereikia. Tačiau čia galima pasielgti ir kitaip – sumokėti paskolą iš kitų pinigų, o vėliau pareikšti pretenziją į užšaldytą indėlį.

„Niekas to neuždraudžia. Bet aš tikrai negaliu to atsakyti“, – sakė T.Vaišvila.

Šiuose nežinios spąstuose įkliuvę apie 50 tūkst. „Snoro“ klientų. Finansų ministerija tikisi, kad indėlių ir investicijų sudengimo tvarką tikimasi iki galo išsiaiškinti iki vasario pirmosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius