Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Socialdemokratai apie „Lifosą“: jei ant kortos – tūkstančio darbuotojų likimas, Vyriausybė neturėtų apsimesti, kad nieko nevyksta

Trečiadienį susitikęs su Kėdainiuose įsikūrusios įmonės „Lifosa“ vadovais, darbuotojų atstovais ir Kėdainių rajono savivaldybės meru Valentinu Tamuliu, Seimo narys socialdemokratas Tomas Bičiūnas stebisi Vyriausybės laikysena, rašoma Socialdemokratų partijos pranešime spaudai.
Tomas Bičiūnas
Tomas Bičiūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Jau rudenį daugiau nei 900 „Lifosos“ darbuotojų gali netekti darbo. Šios tragedijos priežastis galima vadinti objektyviomis, tačiau argi ES sankcijų poveikio Lietuvos ūkiui švelninimas nėra Lietuvos Respublikos Vyriausybės atsakomybė?

Vyriausybės vadovė, ekonomikos ministrė, socialinės apsaugos ministrė jau turėjo paaiškinti visuomenei, ar bent svarstomi kokie nors variantai, atsižvelgiant į pačios įmonės pasiūlymus, ką reikėtų padaryti, kad ji galėtų tęsti veiklą naujomis aplinkybėmis, taip pat ar teikiamos konsultacijos ir pagalba darbuotojams“, – sako T.Bičiūnas.

Anot parlamentaro, turime keistą situaciją, kai reikia nuolat įtikinėti ir baksnoti Vyriausybę primenant, kad šalies ekonominių interesų priežiūra yra akivaizdi ir tiesioginė Vyriausybės pareiga.

„Šiuo atveju kalbame apie reikšmingą šalies ūkio subjektą, didelį darbuotojų skaičių. Ir įmonės vadovai, ir ekspertai dar mato neišnaudotų galimybių situacijai spręsti.

Žmonės nesupranta, kodėl tokiose šalyse kaip Olandija, Vokietija analogiškos įmonės, bendradarbiaudamos su Vyriausybėmis, kūrybiškai sprendžia savo veiklos klausimus, tuo metu mūsų Vyriausybė kratosi bet kokio dialogo kaip velnias kryžiaus. Tačiau kas, jeigu ne Užsienio reikalų ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija gali kompetentingiausiai atsakyti į klausimą, kokių galimybių esama nesunaikinti reikšmingos įmonės nepažeidžiant ES sankcijų?“ – klausia T.Bičiūnas.

Parlamentaras primena, kad panašios Druskininkų sanatorijos „Belarus“ problemos buvo tylomis išspręstos.

„Bet gal tokiais atvejais kaip tik reikia viešo, garsaus dialogo, kad pasiūlyti sprendimai nebūtų priimami tik uždaruose kabinetuose?“ – klausia Seimo narys socialdemokratas T.Bičiūnas, pasigendantis „valdančiųjų iniciatyvos ir valios ginti viešąjį interesą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius