Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinio verslumo studentai mokysis per kiną

Penktą kartą organizuojama socialiai atsakinga iniciatyva „Projektų rengimo akademija“ šiemet atrinktus studentus mokys socialinio verslumo principų ir skirs lėšų geriausios kino mėgėjų klubo iniciatyvos įgyvendinimui. Padedami žinomų savo sričių specialistų, Akademijos studentai rengs investicinius projektus klubo įkūrimui, o geriausieji gaus lėšų savo idėjos įgyvendinimui.
2010 metų „Projektų rengimo akademija“ dalyviai
2010 metų „Projektų rengimo akademija“ dalyviai / Organizatorių nuotr.

Pasak Akademijos lektorių, pagrindinė originalių visuomeninių idėjų nesėkmių priežastis – menki tokių iniciatyvų valdymo įgūdžiai. „Vien geros idėjos sėkmingai socialinei iniciatyvai nepakanka. Norint ją įgyvendinti, reikia turėti nemažą žinių, gebėjimų bagažą ir lėšų sėkmingai jos pradžiai,“ – atkreipia dėmesį pagrindinio Akademijos informacinio partnerio „15 minučių“ generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Intensyvaus mokymų ciklo metu su Akademijos dalyviais savo patirtimi pasidalins žinomi verslo konsultantai, verslininkai bei socialinių iniciatyvų rengėjai. Strateginės plėtros ir projektų vadybos kompanijos „Advanced Advice“ ekspertai sieks studentams suteikti kuo daugiau NVO kūrimą bei valdymą palengvinsiančių žinių bei įgūdžių, tokių kaip organizacijos veiklos planavimas bei jos finansų valdymas. Studentų taip laukia komunikacijos specialistų pranešimai apie NVO rinkodaros principus, interneto bei socialinių tinklų galimybes.

„Suteikdami atrinktiems Akademijos studentams įrankius kino mėgėjų bendruomenės kūrimui bandysime keisti mitą apie visuomenines iniciatyvas. Dažnai manoma, kad jos gali būti gyvos tik geromis idėjomis. Skatinsime jaunus žmones atsakingai pažvelgti į šias prasmingas iniciatyvas ir jas įgyvendinant nepamiršti verslumo principų,“ – sako Akademijos iniciatorius, „Advanced Advice“ direktorius Ilja Malkin.

Su praktiniais kino teatro įkūrimo ir veiklos aspektais akademijos dalyvius supažindins kino teatro „Pasaka“ įkūrėja Greta Akcijonaitė, tuo tarpu kino režisierė Inesa Kurklietytė papasakos apie Lietuvos kino mėgėjų bendruomenes, jų veiklą bei didžiausius joms kylančius iššūkius. Studentai taip pat turės galimybę daugiau sužinoti apie kino festivalių rengimą – savo patirtimi pasidalinti sutiko didžiausio Lietuvoje kino festivalio „Kino pavasaris“ organizatorius Algirdas Ramaška.

Darbuotojų atrankos profesionalai į „Projektų rengimo akademiją“ atrinks 15 gabiausių studentų, kurie bus suskirstyti į penkias komandas ir rengs investicinius projektus savo kino mėgėjų klubo įkūrimui. Geriausio investicinio projekto autoriai laimės finansavimą savo idėjos įgyvendinimui. „Tiek nedaug dalyvių atrenkame siekdami ugdyti tik labiausiai motyvuotus studentus. Ši iniciatyvą naudingiausia tiems, kurie turi originalių idėjų, tačiau stokoja jų įgyvendinimui reikalingų žinių, įgūdžių ar lėšų. Tikimės, kad profesionalų patarimai ir solidus pagrindinis prizas padės šioms idėjoms virsti realybe,“ – teigia I. Malkin.

Registracija į Projektų rengimo akademiją vyksta spalio 10-17 dienomis internete adresu registracija.aadvice.lt. Joje kviečiami dalyvauti investicinių projektų rengimu, kinu ar socialiniu verslu besidomintys Lietuvos studentai. Daugiau informacijos apie Akademiją galima rasti adresu www.aadvice.lt.

„Projektų rengimo akademiją“ organizuoja „Advanced Advice“. Akademijos globėjas – Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, informacinis partneris – portalas „15min.lt“, partneriai: vadybos ir ekonomikos universitetas ISM, komunikacijos agentūra „Gravitas Partners“, technologijų kompanija „Sony Ericsson“, advokatų kontora „Sorainen“, personalo atrankos įmonė „Person Premier“, kavinių tinklas „Coffee Inn“, kino teatras „Pasaka“, spaustuvė „Greita spauda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius