-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sostinės renginiais“ domisi policija: įmonė koncertus atšaukia, o pinigų taip ir negrąžina

Renginių organizatorė VšĮ „Sostinės renginiai“ ant ledo paliko šimtus žmonių – negrąžina pinigų už įvairius neįvykusius koncertus. Vartotojų gynėjai policijos prašo pradėti ikiteisminį tyrimą, o žmonės pamažu praranda viltį atgauti pinigus. Įmonė net komentuoti situacijos nesiteikia, bilietų perpardavinėtojai nukentėjusiems klientams padėti negali.
„Sostinės renginiais“ domisi policija: įmonė renginius atšaukia, o pinigų taip ir negrąžina
„Sostinės renginiais“ domisi policija: įmonė renginius atšaukia, o pinigų taip ir negrąžina / 123RF.com nuotr.

Skundžiasi šimtai

15min skaitytojas Romas sau ir žmonai įsigijo du bilietus į kontratenoro Philippe Jaroussky koncertą, kuris pernai lapkritį taip ir neįvyko. 180 eurų jam nepavyko atgauti iki šiol.

Esu vieniša pensininkė, nežinau, kur kreiptis ir kas padėtų atgauti 22 Eur. Žadėjo per kovo mėnesį pervesti. Tačiau jau balandis, o stebuklas neįvyko. Norėtųsi nueiti į kitą renginį, – skundžiasi pensininkė Jadvyga.

„Mes gana daug kur vaikštom. Mes pasitikėjome, ir išėjo, kad pasimovėme. Tokių žmonių begalės – ir mano kolegos yra nusipirkę bilietus“, – skundėsi vyras.

Ir tai yra tiesa – Valstybinė vartotojų teisių ir apsaugos tarnyba (VVTAT) jau sulaukė maždaug 100 žmonių skundų dėl VšĮ „Sostinės renginiai“ negrąžintų pinigų dėl neįvykusių koncertų. Nuo skundų mirga ir rekvizitai.lt svetainė – žmonės pasakoja apie įvairius neįvykusius renginius ir tai, kaip ilgai tenka laukti pinigų.

„Aš taip pat negaliu atgauti pinigų už du bilietus 2016 12 17 d. neįvykusį renginį MORA GODOY TANGO SHOW. Esu vieniša pensininkė, nežinau, kur kreiptis ir kas padėtų atgauti 22 Eur. Žadėjo per kovo mėnesį pervesti. Tačiau jau balandis, o stebuklas neįvyko. Norėtųsi nueiti į kitą renginį“, – skundžiasi pensininkė Jadvyga.

Kai kurie žmonės skundžiasi dėl neįvykusio tenoro José Carreras koncerto, taip pat ieško bendraminčių teisybės paieškoms.

Jose Carreras
Jose Carreras

„Gal yra daugiau nesusigrąžinančių pinigų už neįvykusį koncertą Alytuje? Džordanos Butkutės 2017.04.08. Nes kiek visur randu info, tai tas veikėjas suorganizuoja koncertus ir jie neįvyksta. Aš nelinkusi dovanoti savo pinigų, gal yra norinčių vienytis ieškant teisybės?“ – rašo Inga.

VVTAT 15min paaiškino, kad tik maža dalis žmonių atgavo pinigus, ir todėl kreipėsi į policiją, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pinigus atgauna vienetai

VšĮ „Sostinės renginiai“ jau yra atšaukusi ne vieną koncertą, tačiau pinigus tikrai grąžino ne visiems nusivylusiems klientams.

„Tik maža į antstolius besikreipusių vartotojų dalis atgavo sumokėtus pinigus“, – rašoma VVTAT laiške 15min.

Tarnyba nuo 2016 m. kovo mėn. iki 2017 m. birželio 30 d. gavo beveik 100 vartotojų prašymų dėl VšĮ „Sostinės renginiai“ organizuotų, bet neįvykusių renginių bei vartotojams negrąžinamų pinigų. Specialistai nutarė tenkinti vartotojų reikalavimus.

„Su šiuo vykdomuoju dokumentu vartotojas gali kreiptis į antstolį ir išieškoti reikalaujamą sumą“, – rašo specialistai. Kadangi, VVTAT teigimu, tik nedidelė dalis žmonių atgavo pinigus, „siekdama apsaugoti vartotojų interesus, Tarnyba kreipėsi į policiją, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl renginio organizatoriaus galimai neteisėtų veiksmų vartotojų atžvilgiu.“

Policija sprendimo, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, dar nėra priėmusi.

O įmonė atsitvėrė tylos siena.

Renginių organizatoriai su vienu darbuotoju

Ne pelno siekiančioje „Sostinės renginiai“ įmonėje niekada nedirbo daugiau nei du darbuotojai. Dabar, „Sodros“ duomenimis, įmonėje yra vienas apdraustasis.

15min paskambino Rekvizitai.lt nurodytu numeriu. Ragelį pakėlė Renata Savickaitė, kuri nurodoma kaip laikinai einanti direktoriaus pareigas.

Tiesa, moteris apsimetė nieko bendra su įmone neturinti.

15min: Vartotojų teisių apsaugos tarnyba yra pradėjusi patikrinimą dėl negrąžintų pinigų už neįvykusius renginius. Norėjau su jumis apie tai pasikalbėti.

R.Savickaitė: Nieko jums nepasakysiu, nes nieko nežinau apie tai. Jūs gal parašykit elektroniniu, susitarkit dėl laiko, kas jums komentuoti galėtų.

15min: Bet įmonėje dirba tik vienas žmogus. Su kuo dar, be jūsų, galėčiau bendrauti?

R.Savickaitė: Žinokit, tikrai rašykit elektroniniu. Yra nurodytas?

15min: Nėra.

R.Savickaitė: Tai bandykit bilietugrazinimai@gmail.com.

Paprašyta patikslinti, kokias pareigas ji užima įmonėje, moteris aiškino, kad jokių. O paklausa, kada paliko įmonę, aiškino: „Aš nebuvau niekada įmonėje.“

Lieka neaišku, kodėl tuomet ji atsiliepia telefonu, kuris yra nurodytas kaip įmonės. Apie tokią R.Savickaitę nieko nežino ir „Registrų centras“. Jo duomenys rodo, kad bendrovei vadovauja Arkadijus Koganas, kuriam ir priklauso bendrovė.

15min išsiuntė laiškus visais įmanomais elektroninio pašto adresais, kurie, pagal viešai prieinamą informaciją, priklauso ar priklausė įmonei. Tačiau jokio atsakymo taip ir nepavyko sulaukti.

Atšaukiamas koncertas
Atšaukiamas koncertas

Tuo metu kritika sminga ir bilietus pardavinėjančioms bendrovės-tarpininkėms.

„Tiketa“ atsakomybės neprisiima

„Tiketa“ už nieką neatsako. Jeigu nueinu į parduotuvę, ir man ten parduoda niekalą, tai aš galiu į parduotuvę kreiptis ir pasakyti, kad jūs man pardavėte daiktą, kuris neatitinka tų visų reikalavimų, ir man grąžina pinigus. Man juk nereikia ieškoti tiekėjo, kuris atvežė tą prekę“, – 15min skundėsi Romas.

„Tiketa“ šiuo metu nebeplatina bilietų į VšĮ „Sostinės renginiai“ organizuojamus renginius. Bendrovės komercijos direktorė Dovilė Poniškaitienė 15min aiškino, kad „Tiketa“ yra tarpininkė, ir todėl pinigų už bilietus grąžinti neapsiima.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Eilės Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Eilės Panevėžyje

„Tiketos“ statusas yra tarpininkas – įmonė neprisiima atsakomybės dėl įvykusio ar neįvykusio renginio ar bilietų grąžinimo. Jeigu organizatorius yra atsiskaitęs su mumis, mes vykdome jiems pavedimus pagal susitarimą iki renginio. Jeigu mes neturime pinigų, mes neturime kaip grąžinti žmonėms pinigų. Jeigu organizatoriui jau pervedėme pinigus, mes grąžinimų negalime vykdyti“, – kalbėjo įmonės atstovė.

Paaiškėjo, kad įmonėje tėra vienas darbuotojas, sąskaitos – tuščios, jokio turto ta įmonė neturi. Po pokalbio su antstolių kontoros atstovais supratau, kad vilties beveik nėra, nes tie pinigai kažkur nuplaukė, – sakė Romas.

Pasak jos, „turbūt 70 proc. renginių neįvyktų, jeigu tu nedarytum tarpinių pavedimų, nes tiesiog nebūtų apyvartinių lėšų.“

Ji tikino, kad įmonė sustabdo pinigų pervedimus arba netgi bilietų pardavimus, kilus įtarimui, kad renginys neįvyks. „Mes ne kartą esame atsisakę platinti nepatikimų organizatorių, ypač iš užsienio, bilietus“, – sakė D.Poniškaitienė.

Tuo metu klientai pamažu praranda viltį atgauti pinigus. Romas su žmona kreipėsi į antstolių kontorą, už kurios paslaugas sumokėjo dar 24 eurus.

„Paaiškėjo, kad įmonėje tėra vienas darbuotojas, sąskaitos – tuščios, jokio turto ta įmonė neturi. Po pokalbio su antstolių kontoros atstovais supratau, kad vilties beveik nėra, nes tie pinigai kažkur nuplaukė“, – sakė vyras.

Tuo metu bendrovė savo puslapyje ir toliau reklamuoja neva vyksiančius renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius