-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

To paties telefono savininkas VMI kvitų loteriją laimėjo 15 kartų

Beveik kiekvieną šių metų kovo, gegužės ir birželio savaitę Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) organizuojamame kvitų žaidime savaitinius prizus laimėjo asmuo, nurodęs tą patį telefono numerį. VMI atstovė aiškina, kad žaidime dalyvauja kasos aparato atspausdintas fiskalinis kvitas, kuris nesiejamas su pirkėju. Vadinasi, tas pats asmuo gali registruoti ir draugų kvitus, o laimėtojai atrenkami atsitiktinai.
VMI čekių loterijos spaudos konferencija Halės turguje
VMI čekių loterijos spaudos konferencija Halės turguje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Abejonių kelia laimėjimų dažnumas

15min jau rašė, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) organizuojamoje kvitų loterijoje prizus laimi tų pačių kasos aparatų išduoti kvitai. Šįkart 15min skaitytojai abejonių sukėlė to paties telefono numerio registruotų kvitų laimėjimų dažnumas.

„Per kelis mėnesius tas pats telefono numeris laimėjo devynis kartus. Kaip suprasti?“, – klausė ji.

15min patikrino, kad skaitytojos minėtas HH00001867 numeriu pažymėtas kasos aparatas išdavė ne 9, o 12 fiskalinių kvitų, kurie to paties telefono numerio (+370****8888) savininko buvo užregistruoti kvitų loterijoje ir laimėjo savaitinius prizus.

Šiemet jam po 4 kartus pasisekė kovą ir gegužę bei 3 kartus – birželį ir kartą pernai birželį.

Nuo šių metų vasario kvitų žaidimo laimėtojams kas savaitę skiriama 100 prizų po 50 eurų (anksčiau buvo 10 prizų po 200 eurų), vadinasi, šio telefono numerio savininkas turėjo laimėti 750 eurų.

Be to, tas pats telefono numeris kvitų loterijoje laimėjo dar 3 kartus (šįmet birželį, pernai sausį bei balandį), tačiau laimingi kvitai išduoti HH00001865 ir HH00001866 numeriais pažymėtais kasos aparatais.

Atkreipiamas dėmesys, kad kasos aparato numerius skiria tik vienas skaitmuo. Vadinasi, bendra laimėjimo suma galėjo padidėti dar 450 eurų.

Kvitų žaidimo archyvas / VMI ekrano nuotr.
Kvitų žaidimo archyvas / VMI ekrano nuotr.

VMI: kvitas nesiejamas su pirkėju

VMI Kontrolės departamento direktorė Eglė Ramanauskienė laiške 15min pabrėžė, kad žaidimo laimėtojai atrenkami pasitelkiant atsitiktinių skaičių generatorių, o tikimybė laimėti prizus padidėjo šių metų pradžioje pakeitus kvitų žaidimo taisykles, padidinus savaitinių prizų skaičių, išplėtus sritis, kuriose išduoti kvitai dalyvauja žaidime.

„Po minėtų pokyčių žaidime užregistruojama kone dvigubai daugiau kvitų: anksčiau per dieną sistemoje dalyviai užregistruodavo apie 4–5 tūkst. kvitų, o šiuo metu kasdien registruojama apie 8–10 tūkst. kvitų“, – teigė VMI atstovė.

VMI nuotr./Eglė Ramanauskienė
VMI nuotr./Eglė Ramanauskienė

Be to, ji atkreipė dėmesį, kad skirtingai nuo įprastų loterijų, žaidime dalyvauja ne gyventojo įsigytas loterijos bilietas, o kasos aparato atspausdintas fiskalinis kvitas, nesiejant jo su asmeniu, kuris asmeniškai pirko prekę ar naudojosi paslauga.

„Todėl aktyvesni žaidimo dalyviai, dažniau sistemoje užregistruojantys kvitus, pavyzdžiui, jie gali būti gauti iš draugų ar artimųjų, turi ir didesnę tikimybę laimėti prizus“, – aiškino E.Ramanauskienė.

Dalyviai, dažniau sistemoje užregistruojantys kvitus, pavyzdžiui, jie gali būti gauti iš draugų ar artimųjų, turi ir didesnę tikimybę laimėti prizus, – teigė VMI atstovė.

Dėl to kvitų, gautų ne už paties asmens įsigytas prekes ar gautas paslaugas, registravimas kvitų žaidimo sistemoje savaime negali būti traktuojamas kaip piktnaudžiavimas.

Nepaisant to, prevenciškai, VMI dar šių metų pradžioje nustatė kvitų registravimo vienu telefono numeriu ribą ties 350 kvitų per savaitę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./VMI čekių loterijos spaudos konferencija Halės turguje
Luko Balandžio / 15min nuotr./VMI čekių loterijos spaudos konferencija Halės turguje

Prizas 25 kartus viršijo pirkinio vertę

VMI stebi laiminčiųjų kvitų tendencijas ir pastebi, kad gyventojai registruoja už įvairias prekes ir paslaugas gautus kvitus.

„Praėjusią savaitę 50 eurų vertės prizą laimėjo kvitas, gautas už 25,99 euro įsigytus batus, taip pat kvitai, gauti už pirkinius vaistinėje, apmokėjus interneto paslaugas bei po atliktos antakių korekcijos paslaugos išduotas kvitas.

Prizus laimi ir už suteiktas viešojo maitinimo paslaugas išduoti fiskaliniai kvitai, pavyzdžiui, gauti po dienos pietų ar vakarienės, galima teigti, kad praėjusią savaitę ne mažiau pasisekė ir asmeniui už 1,91 euro sumą įsigijusiam sausainių kepyklėlėje – jo laimėtas 50 eurų prizas net 25 kartus viršijo pirkinio vertę“, – dėstė E.Ramanauskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Sausainiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Sausainiai

VMI skaičiuoja, kad gyventojai žaidimo sistemoje užregistravo daugiau nei 3,6 mln. kvitų, iki šiol paskelbta daugiau nei 2,5 tūkst. kvitų žaidimo laimėtojų.

Šiuo metu vien viešojo maitinimo sektoriuje papildomai deklaruota per 5 mln. eurų PVM.

2017 m. startavęs VMI kvitų žaidimas baigsis šių metų lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius