Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ch.Lagarde: JAV prezidentas kenkia pasaulio ekonomikos stabilumui

Už didelę dalį rizikos, kuri kyla pasaulio ekonomikai, yra atsakingas JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pareiškė buvusi Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu televizijos kanalo CBS laidai „60 Minutes“ būsimoji Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė pažymėjo, jog neprognozuojamas D.Trumpo elgesys verčia investuotojus vengti rizikos.

„Rinkos stabilumas neturi priklausyti nuo vienokio ar kitokio įrašo tviteryje. Jam reikalingas mąstymas, galvojimas, ramių, pasvertų ir racionalių sprendimų priėmimas“, – pareiškė Ch.Lagarde.

Ji taip pat įspėjo, kad JAV ir Kinijos prekybos ginčas turės didelių pasekmių pasaulio ekonomikai.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

„Jeigu ekonomikos augimą sumažinsite, na, beveik vienu procentiniu punktu, tai reikš mažiau investicijų, mažiau darbo vietų, didesnį nedarbą ir lėtesnį augimą. Taigi tai neabejotinai turi pasekmių“, – pažymėjo Ch.Lagarde.

Ji taip pat pakomentavo Didžiosios Britanijos planuojamą išstojimą iš Europos Sąjungos (ES) ir pareiškė, jog tuo atveju, jeigu „Brexit“ visgi įvyks, pasekmės bus jaučiamos ne tik Didžiojoje Britanijoje ir ES, bet ir Jungtinėse Valstijose, nes pasaulio ūkiai yra glaudžiai tarpusavyje susiję.

Dėl tų pačių sąsajų nacionalizmas, kurį propaguoja D.Trumpas, yra pasmerktas žlugti, pareiškė Ch.Lagarde.

„Tarptautinė prekyba, tarpusavio ryšiai, žmonių judėjimas ir kapitalo judėjimas šimtams milijonų žmonių padėjo išsivaduoti iš skurdo. Dabar kai kurie žmonės išsivysčiusiose šalyse galėtų pasakyti, „Ir kodėl man tai turėtų rūpėti?“ Žinoma, mums rūpi kaimynas, gyvenantis už gretimų durų. Ir dėl tarpusavio sąsajų tos gretimos durys nėra kažkur toli. Gretimos durys yra visur pasaulyje. Ir jeigu mano kaimynai anapus sienos yra praradę viltį, badauja, kovoja, pasekmių bus ir namuose“, – pareiškė būsimoji ECB vadovė.

„Ar sienos gali apsaugoti nuo pandemijos? – paklausė ji. – Ar sienos gali apsaugoti nuo terorizmo? Ar sienos gali apsaugoti nuo klimato kaitos ir aplinkos naikinimo? Tai nėra atsakymas į pasauliui rūpimus klausimus, kurie sieja mus visus, patinka mums tai, ar ne.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius