Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistas pasipiktino: Italijoje už sumuštinio perpjovimą per pusę kavinė paprašė susimokėti

Viena Italijos kavinė atsidūrė dėmesio centre po to, kai iš turisto paėmė 2 eurų mokestį, kai šis paprašė perpus perpjauti sumuštinį, jog jis galėtų jį pasidalyti su savo mergina.
Sumuštinis su sūriu
Sumuštinis su sūriu / 123RF.com nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, suvalgęs sumuštinį turistas čekyje pamatė, kad jam buvo pritaikytas papildomas 2 eurų mokestis.

Čekio nuotrauka paplito internete, o šalia Komo ežero įsikūrusios „Bar Place“ kavinės, kurioje ir buvo pritaikytas šis mokestis, savininkė Cristina Biacchi sakė, kad „perpjauti sumuštinį prireikė laiko, o už darbo laiką turi būti apmokama“.

Be to, C.Biacchi pridūrė, kad 2 eurų iš turisto paprašyta ne tik už tai, kad sumuštinį reikėjo perpjauti.

„Vietoje vienos lėkštės turėjome naudoti dvi, o jų plovimas užtruko dvigubai ilgiau. Ir dar panaudojome du padėkliukus“, – teigė ji.

Shutterstock - Gaspar Janos nuotr./Komo ežeras
Shutterstock - Gaspar Janos nuotr./Komo ežeras

Visgi paaiškėjo, kad 2 eurų mokestis galėjo būti pritaikytas kaip atgrasymo priemonė už tai, kad du žmonės dalijosi vienu patiekalu.

Kavinės savininkė, beje, pridūrė, kad klientas mokesčiu tuo metu nesiskundė, o jei būtų į tai atkreipęs dėmesį, mokestis būtų buvęs išbrauktas iš sąskaitos.

Tai ne pirmas kartas, kai turistai Italijoje skundžiasi dėl patiekalų kainų, rašo „The Independent“.

2019 m. Romoje vakarieniavusi japonų turistų pora buvo šokiruota, kai už dvi lėkštes spagečių su žuvimi ir dvi stiklines vandens gavo sąskaitą, siekiančią daugiau nei 380 svarų sterlingų (429,80 euro).

123RF.com nuotr./Eurai
123RF.com nuotr./Eurai

Kavinės pastaraisiais metais ima taikyti vis daugiau panašių mokesčių. Pavyzdžiui, egzistuoja „kamščiatraukio mokestis“, kurį maitinimo įstaigos ima iš lankytojų, kurie atsineša savus gėrimus. Jungtinėje Karalystėje jis gali viršyti ir 20 svarų sterlingų (23,15 eurų).

Kavinės pastaraisiais metais taip pat ima vis didesnius rezervacijos mokesčius, taip apsidrausdamos, jei klientas paskutinę minutę nusprendžia atšaukti apsilankymą.

Tačiau kai kurie kavinių taikomi mokesčiai ima kelti nerimą. Neseniai pasirodė pranešimai, kad vienas restoranas Jungtinėje Karalystėje iš lankytojų ėmė 8 svarų sterlingų (9,26 eurų) mokestį už skambančią „gyvą muziką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius