Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos darbo ministerija: tik 3 proc. pabėgėlių yra kvalifikuoti

Ne daugiau kaip trys procentai daugiau negu iš 2,4 mln. pabėgėlių iš Sirijos, šiuo metu gyvenančių Turkijoje, yra išsilavinusi ir kvalifikuota darbo jėga, skelbiama naujoje šalies darbo ir socialinio saugumo ministerijos ataskaitoje, rašo naujienų svetainė hurriyetdailynews.com.
Pabėgėliai Izmiro mieste Turkijoje
Pabėgėliai Izmiro mieste Turkijoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dauguma pabėgėlių iš Sirijos Turkijoje yra 18–65 m. amžiaus. Iš pirmo žvilgsnio, visa tai gerai Turkijai, nes apie 52 proc. pabėgėlių yra darbingo amžiaus“, – sakė Turkijos darbo ministerijos atstovė Nurcana Onder, kalbėdama apie naują darbo leidimų išdavimo reguliavimą Turkijoje.

„Bet mes kalbame apie žmones, pabėgusius nuo karo. Dauguma jų neturi tapatybės dokumentų. Kuomet pasižiūrime į jų profesijas, matome, kad 80 proc. šių žmonių profesijos nežinomos. Dėl šios priežasties juos įrašėme į kategoriją „nekvalifikuoti“. Tik trys procentai Sirijos pabėgėlių Turkijoje yra kvalifikuota darbo jėga“, – pridūrė N.Onder.

Ji taip pažymėjo, kad prašymus dėl leidimo, suteikiančio teisę dirbti Turkijoje, jau pateikė 8000 pabėgėlių iš Sirijos, iš kurių 7300 leidimai buvo suteikti.

„Visi jie buvo itin kvalifikuoti darbuotojai, iš kurių apie pusė buvo verslininkai“, – paaiškino N.Onder.

Pabėgėliams Turkijoje neleidžiama dirbti arba būti įdarbintiems valstybės neturint galiojančio darbo leidimo.

N.Onder priminė, kad be šiuo metu šalyje esančių sirų, dar apie 80 tūkst. Sirijos piliečių į Turkiją atvyko vos prasidėjus pilietiniam karui jų šalyje ir šiuo metu jau turi nuolatinio Turkijos gyventojo statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius