Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministerija apie „Snoro“ bankroto administratorių: užsienio bankroto administratorius pagreitins žmonių pinigų atgavimą

Ieškant būdų, kaip pagreitinti banko „Snoras“ klientų lėšų atgavimą, ūkio ministro įsakymu sudarytos sąlygos Lietuvai skirti Europos Sąjungos valstybių narių ir kitų Europos ekonominės erdvės valstybių bankroto administratorių.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atlikus Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktų analizę š. m. gruodžio 1 dieną buvo priimtas ūkio ministro įsakymas dėl teisės teikti įmonių bankroto administravimo paslaugas taisyklių. Įsakyme nurodyta, kad vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos paslaugų įstatymu, tokias paslaugas teikti Lietuvoje turi teisę ir Europos Sąjungos bei kitų Europos ekonominės erdvės valstybių piliečiai, kiti fiziniai asmenys, kurie naudojasi ES teisės aktuose jiems suteiktomis judėjimo valstybėse narėse teisėmis, taip pat ES bei kitose Europos ekonominės erdvės valstybėse įsteigti juridiniai asmenys, kurie šią teisę yra įgiję jų įsteigimo valstybėse, rašoma Ūkio ministerijos pranešime spaudai.

Priėmęs minėtą įsakymą ūkio ministras informavo Lietuvos banką apie galimybę teikti ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungoje bei kitoje Europos ekonominės erdvės valstybėje dirbančio ir Paslaugų įstatymo reikalavimus atitinkančio bankroto administratoriaus kandidatūrą.

Europos Sąjungos paslaugų direktyvą įgyvendinanti Ūkio ministerija, nuolat koordinuoja Paslaugų direktyvos  nuostatų perkėlimą  Lietuvos teisės aktus.

„Tokio masto ir sudėtingumo bankroto Lietuvoje nėra buvę, todėl bankroto administratorius neturėtų mokytis, praktiškai neturėdamas darbo su tokiais bankrotais patirties. Lėti ir netikslūs patirties neturinčio bankroto administratoriaus veiksmai galėtų lemti, kad kreditoriai lėšų atgaus mažiau ir lėčiau“, – sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

Anot ministro, bankroto administratorius turi būti toks, kuris jau yra patyręs dirbant su tokio dydžio įmonių bankrotais, supranta bankų bankroto specifiką, sugeba identifikuoti  ką reikia daryti ir imasi veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius