Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina pasirašė susitarimą su G-7 dėl oficialios skolos mokėjimų sustabdymo

Ukraina trečiadienį pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą su Didžiojo septyneto (G-7) šalių ir Paryžiaus kreditorių klubui priklausančių valstybių grupe dėl mokėjimų už valstybės tiesioginę ir garantijų skolą sustabdymo, pranešė Ukrainos finansų ministerija per tarptautinio socialinio tinklo „Telegram“ kanalą.
Gedimino prospekte suliepsnojo šešiolika simbolinių Vasario 16-osios laužų
Ukrainos vėliava / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 3 Ukraina Paskola G-7

„Susitarimas pasiektas tęsiant liepos 20-osios Ukrainos oficialių kreditorių grupės paskelbtą ketinimą nuo 2022-ųjų rugpjūčio 1-osios iki 2023 metų pabaigos sustabdyti dvišalių skolų pagrindinės dalies grąžinimą ir palūkanų mokėjimus, su galimybe šį įšaldymą pratęsti dar vieneriems metams“, – teigiama pareiškime.

„Pasirašę šį memorandumą, surengsime dvišales derybas su šalimis partnerėmis. Kartu ieškosime sprendimų, kaip Ukrainai užsitikrinti likvidumą užsienio valiuta, kad trumpalaikėje perspektyvoje būtų galima kas mėnesį dengti valstybės biudžeto deficitą, o vidutinės trukmės laikotarpiu valdyti finansinius įsipareigojimus bei kuo greičiau atkurti ekonomiką“, – pranešime cituojamas Ukrainos finansų ministras Serhijus Marčenka.

Ukraina rugpjūčio 10-ąją gavo tarptautinių investuotojų sutikimą patenkinti jos prašymą dvejiems metams atidėti skolos už 13 išplatintų tarptautinių skolos vertybinių popierių emisijų grąžinimą – iš viso už 22,6 mlrd. JAV dolerių, įskaitant dvi 1,5 mlrd. dolerių nominalios vertės emisijas, parduotas su grąžinimo garantijomis.

Iki 2024-ųjų vidurio Ukraina privalėjo išpirkti tris tarptautinių skolos vertybinių popierių emisijas, iš viso už 3,018 mlrd. JAV dolerių, taip pat per artimiausius 24 mėnesius sumokėti maždaug 3 mlrd. dolerių palūkanų už šias ir kitas 10 emisijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius