-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„UniCredit“ neigiamas palūkanas nustatys tik 1 mln. eurų viršijantiems klientų indėliams

Italijos bankininkystės milžinas „UniCredit“ nusprendė neigiamas palūkanas taikyti tik klientams, kurių indėlių suma viršija 1 mln. eurų, nors anksčiau buvo minėjęs 100 tūkst. eurų sumą.
Bankas Ukrainoje
Bankas Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai, jog bankas, kuris taip pat veikia Austrijoje ir keliose Rytų Europos šalyse, rengiasi savo klientams nustatyti neigiamą indėlių palūkanų normą, kurią Europos Centrinis Bankas (ECB) taiko didesniems nei 100 tūkst. eurų komercinių bankų indėliams, „UniCredit“ generalinis direktorius Jeanas Pierre‘as Mustier pareiškė praėjusią savaitę.

„Klientams, kurie banke laiko didelius indėlius, bus perkelta vis didesnė šių neigiamų palūkanų naštos dalis“, – tuomet pareiškė J.P.Mustier Prancūzijos televizijos kanalui „BFM Business“.

„UniCredit“ pirmasis iš didžiųjų euro zonos bankų imsis šios priemonės.

Tačiau pirmadienį banko atstovas spaudai paskelbė, jog neigiamos palūkanos bus nustatytos tik klientams, kurių indėlių suma viršija 1 mln. eurų, tai yra mažiau nei 0,1 proc. visų klientų.

Bankas šiems klientams taip pat pasiūlys investicijų pinigų rinkoje alternatyvų, kuriomis sieks užtikrinti, kad jie nepatirtų nuostolių.

ECB kiek anksčiau sumažino indėlių palūkanų normą iki minus 0,5 proc., o tai reiškia, jog komerciniai bankai moka ECB už euro zonos centriniame banke laikomus indėlius.

Nors neigiamos indėlių ECB palūkanos pakenkė komercinių bankų pelningumui, neigiamas palūkanas indėlininkams, ir tik stambiems klientams, kol kas nustatė tik keletas nedidelių euro zonos bankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius