Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Irma smukdo JAV akcijų indeksus

Investuotojams nerimaujant dėl uragano Irma, kuris artėja prie Floridos ir gali padaryti didelę žalą valstijos ekonomikai, JAV akcijų indeksai penktadienį lėtai traukia žemyn.
Uragano Irmos nusiaubta Dominikos Respublika
Uragano Irmos nusiaubta Dominikos Respublika / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ nuo sesijos pradžios sumenko 29,94 punkto, arba 0,14 proc., iki 21754,84 punkto.

„Standard & Poor's 500“ smuktelėjo 3,89 punkto, arba 0,16 proc., iki 2461,21 punkto, o „Nasdaq Composite“ – 11,81 punkto, arba 0,19 proc., iki 6386,06 punkto.

Irma, kuri susilpnėjo iki ketvirtos kategorijos uragano, bet tebėra itin pavojinga, Floridą gali pasiekti šį savaitgalį. Uraganas jau praūžė Karibų salose ir padarė didžiulę žalą. Jis taip pat nusinešė 18 gyvybių.

„Saxo Bank“ eksperto Peterio Garnry vertinimais, dėl brangaus nekilnojamojo turto Floridoje žala, kurią gali padaryti uraganas šioje valstijoje, gali siekti rekordinius JAV istorijoje 200 mlrd. JAV dolerių.

Dėl prognozuojamų didelių nuostolių pinga perdraudikų akcijos. Pavyzdžiui, „Everest Group“ kapitalizacija nuo savaitės pradžios sumažėjo 15 proc., „XL Group“ – 10 proc., o „Travelers“ – 1,6 procento.

Uraganų aktyvumas JAV taip pat daro neigiamą poveikį oro vežėjų pelnui, nes jie yra priversti atšaukti dalį skrydžių. „JetBlue Airways“ akcijų kursas nuo pirmadienio smuko 8 proc., o kruizinių laivų operatorės „Carnival“ akcijos atpigo 5 procentais.

„Nenuostabu, kad dėl JAV teritorijoje laukiamo eilinio uragano ir dėl tebetvyrančios įtampos dėl Šiaurės Korėjos investuotojai stengiasi vis mažiau rizikuoti“, – sako „Accendo Markets“ analitikas Mike van Dulkenas.

Ekspertai įspėja, kad Šiaurės Korėja šeštadienį gali paleisti eilinę balistinę raketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius