-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už embargą turkiškoms prekėms Krymo gyventojai jau moka su kaupu

Iš karto po to, kai Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pasirašė į šalį draudžiamos įvežti turkiškos produkcijos sąrašą, Kremliaus vietininkas okupuotame Kryme Sergejus Aksionovas taip pat uždraudė įvežti produktus iš Turkijos į pusiasalį. Tokio sprendimo padarinių ilgai laukti nereikėjo – turguose vaisių kainos iš karto šoktelėjo du kartus, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turkijos piliečiai nedirbs Krymo teritorijoje, visi investiciniai projektai bus nutraukti, o turkiškos produkcijos įvežimas į Krymo respublikos bus uždraustas“, – sakė S.Aksionovas ir aiškino, kad pusiasalis beveik nepajus draudimo įvežti turkiškas prekes pasekmių.

Jau antradienį vaisių kainos Kryme vidutiniškai išaugo 1,5 – 2 kartais.

Vis dėlto, jau antradienį vaisių kainos Kryme vidutiniškai išaugo 1,5 – 2 kartais. Pavyzdžiui, mandarinų kaina už kilogramą pakilo nuo 50 – 70 rublių iki 120 – 150 rublių, apelsinų nuo 70 – 85 iki 120 – 130 rublių. Be to, pabrango ir daržovės – agurkai, pomidorai ir baklažanai.

Tuo pačiu metu Rusijos valstybės taryboje Krymo atstovas Vladimiras Konstantinovas pasiūlė žengti dar drastiškesnį žingsnį ir nutraukti visus ekonominius pusiasalio ryšius su likusia Ukrainos dalimi.

„Mes su S.Aksionovu jau aptarėme situaciją – mums reikia užkamšyti visas landas, mums nieko iš jų nereikia. Palikti humanitarinį koridorių giminaičiams, bet įvedant labai griežtą kontrolę, kad iš ten (Ukrainos) jokia bjaurastis pas mus neatvažiuotų“, – pareiškė V.Konstantinovas.

Okupuotą Krymą administruojantis S.Aksionovas dar lapkričio 25 d., vos Turkijai numušus į jos oro erdvę įskridusį Rusijos bombonešį, paragino pusiasalio gyventojus atsisakyti nuo kelionių į Viduržemio jūros šalį.

S.Aksionovas tokį pasiūlymą grindė ne tik saugumo, bet ir „moralinėmis priežastimis“ ir pažadėjo nutraukti santykius su Ankara.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius