Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsibuvusi žiema džiugina prekybininkus

Lietuviai pasiilgo žiemos – tokią išvadą daro prekybininkai, besidžiaugiantys išaugusiu žiemos inventoriaus pardavimu.
Pasak prekybininkų, lietuviai šią žiemą labiausiai perka roges ir slides.
Pasak prekybininkų, lietuviai šią žiemą labiausiai perka roges ir slides. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Porą pastarųjų metų žiemos Lietuvoje labiau priminė užsitęsusį rudenį – vos iškritęs sniegas labai greitai ištirpdavo. Todėl šiemet gruodį pasirodęs ir iki šiol žemę nuklojęs sniegas daugelį paskatino prisiminti vaikystę ir žiemos pramogas – slidinėjimą, pačiūžas ir rogutes.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pačiūžas lietuviai perka rečiau. Dauguma - tiesiog nuomojasi čiuožyklose.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pačiūžas lietuviai perka rečiau nei slides ar roges.

Bendrovės „Maxima LT“ atstovės spaudai Renatos Saulytės teigimu, žiemos inventorių šluoti iš lentynų pirkėjai pradėjo vos tik atšalus. „Žiemos prekes skirstome į dvi kategorijas: buitines ir skirtas pramogoms. Pirmiausia suintensyvėjo pirmųjų pirkimas: žmonės pradėjo pirkti šalčiui tinkančius skysčius mašinoms, akumuliatorius, sniego kastuvus.

Pasnigus, maždaug nuo gruodžio vidurio, užplūdo rogučių ir pačiūžų pirkėjai. Ypač intensyviai šias prekes žmonės pirko tarpušvenčiu – galbūt dėl to, kad nemaža dalis atostogavo, be to, oro sąlygos žiemos pramogoms buvo beveik idealios“, – sakė „Maximos LT“ atstovė.

Pasak pašnekovės, iki šiol daugiausia parduota rogučių, kurių kainos svyruoja nuo 29 iki 300 litų. Šią žiemą „Maximai LT“ priklausančiose parduotuvėse jų parduota apie 7600 vienetų. „Pačiūžos nėra masinis produktas, tačiau ir jas pirko gerai“, – sakė R.Saulytė.

„Palyginti su 2008 ir 2009 metų žiemomis, ši – pati geriausia“, – sakė „Norfos“ prekybos tinklo atstovas Darius Ryliškis. Kaip ir kituose prekybos centruose, „Norfos“ parduotuvėse šiemet daugiausia parduota rogių, kurios „Norfos“ parduotuvėse kainuoja 40–85 Lt.

Kaina svarbi

„Rimi Lietuvos“ atstovės ryšiams su visuomene Jovitos Bagdonaitės teigimu, ieškodami rogių, slidžių ir kitų pramogoms skirtų priemonių, lietuviai vis dėlto atidžiai žiūrėjo į kainas. „Pasiūlius nuolaidų šioms prekėms, pardavimas išaugo beveik dvigubai. Pavyzdžiui, per pirmas sausio 10 dienų rogučių parduota dvigubai daugiau nei per visą gruodį“, – teigė „Rimi Lietuvos“ atstovė.

Parduotuvių tinklo „Norfa“ atstovas D.Ryliškis taip pat nurodė, kad pirmiausia išperkamos pigiausios žiemos prekės.

Naujovės sudomino

Be įprastų pirkinių – rogių, slidžių, – šiemet kai kuriose parduotuvėse buvo galima išvysti ir naujienų. Pavyzdžiui, ledo ritulio lazdų. Verslininkai neslepia, kad masinio tokių prekių pardavimo nesitikėjo, tačiau paklausa buvo didžiulė. „Ši prekė pas mus – naujiena, anksčiau nepardavinėdavome. Tačiau šiemet ji itin paklausi. Jau pardavėme per 1000 vienetų“, – pasakojo „Maximos LT“ atstovė spaudai R.Saulytė.

Šią žiemą lankytojų netrūksta ir specializuotose sporto reikmenų parduotuvėse. Bendrovės „Xpro grupė“ atstovė Marija Miežanskienė neslėpė, kad susidomėjimas snieglentėmis, specialiais batais bei apranga yra akivaizdžiai išaugęs.

„Gaminius teko užsakyti jau tris kartus“, – sakė ji. Tokių prekių kainos nemažos, tačiau, pasak pašnekovės, pas juos perkantys žmonės kokybei skiria daug dėmesio. „Yra tam tikra kategorija žmonių, kuriems sunkmetis neturi didelės įtakos aktyvioms pramogoms. Jie vis tiek tam randa laiko ir pinigų“, – sakė M.Miežanskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius