Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Sinkevičius: „blockchain“ technologija galėtų patobulinti viešąjį sektorių

„Blockchain“ technologija gali gerokai patobulinti viešąjį sektorių ir jo teikiamas paslaugas. Šią sistemą galima pritaikyti labai plačiai – ji gali fiksuoti vertybinių popierių, žemės ir nekilnojamojo turto įsigijimo sandorius, saugoti santuokų įrašus. Pavyzdžiui, „blockchain“ technologija galėtų sujungti į bendrą sistemą pacientų įrašą, gydymo istoriją ar automatinį atsiskaitymą už suteiktas sveikatos paslaugas su privačiomis ir valstybinėmis draudimo bendrovėmis“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.
Saulius Skvernelis pristatė naująjį ūkio ministrą
Virginijus Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo nuomone, Lietuva tapo vienu iš „blockchain” technologijos kompetencijų centrų Europoje. Apie tai šią savaitę Vašingtone viešėdamas ūkio ministras kalbėjo su Pasaulio ekonomikos forumo atstovais ir „blockchain” bendruomenės nariais.

„Lietuva niekada nebijojo ir buvo atvira inovacijoms. Tarptautinė bendruomenė itin pozityviai įvertino įstatymo pataisas, leidžiančias šalies keliuose testuoti savavaldžius automobilius, ir proveržį „blockchain“ technologijų pritaikymu sprendžiant kasdieniame gyvenime aktualias problemas. Tai leidžia Lietuvai išsiskirti ir būti pastebimai tarptautinės verslo bendruomenės, ieškančios produktams vystyti ir testuoti reikalingos investicijų vietos. Ši kompetencija ir toliau turi būti stiprinama”, – pranešime žiniasklaidai cituojamas V.Sinkevičius.

123RF.com nuotr./Valiutų kasimo „avilys“
123RF.com nuotr./Valiutų kasimo „avilys“

Ūkio ministro teigimu, kol kas daugiau diskutuojama apie pačią technologiją nei ieškoma būdų, kaip ją pritaikyti ne tik kuriant naujus verslo modelius ir produktus, bet ir gerinant viešųjų paslaugų kokybę. Esą jau dabar yra gerų pavyzdžių kai „blockchain“ technologija grįsti sprendimai padeda vartotojui gauti paslaugas greičiau ir paprasčiau. Vienas tokių pavyzdžių – lietuvių startuolis „Car vertical”.

Lietuvoje vis daugiau įmonių domisi ir ketina taikyti „blockchain" technologiją tokiose įvairiose srityse, kaip draudimas, finansinės paslaugos, švietimas.

Sausio pabaigoje Vilniuje buvo atidarytas tarptautinis „Blockchain“ technologijų centras, kuris veikia bendrame tinkle su tokiais centrais Melburne ir Šanchajuje. Šiame centre „blockchain“ technologijos entuziastai, startuoliai ir investuotojai gali dalytis idėjomis, geriausia praktika ir rasti patikimų partnerių projektams visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius