Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Vasiliauskas perima atstovavimą Šiaurės ir Baltijos šalių grupei TVF

Vienas valstybės tarnybos reformos rengėjų, buvęs premjerės patarėjas bei centinio banko vadovas Vitas Vasiliauskas oficialiai pradeda eiti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vykdomojo direktoriaus pareigas, antradienį pranešė Lietuvos bankas (LB).
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ateinančius trejus su puse metų V. Vasiliauskas bus pagrindinis Šiaurės ir Baltijos šalių (ŠBŠ) grupės atstovas šioje organizacijoje.

„Tai puiki galimybė Lietuvai stiprinti savo įvaizdį ir matomumą tarptautinėje erdvėje, kadangi tai yra pirmas kartas, kai ŠBŠ grupę aukščiausiu lygiu TVF reprezentuos atstovas, deleguotas Baltijos šalių“, – teigiama LB pranešime.

Vykdomoji valdyba yra pagrindinis TVF valdymo organas, tvirtinantis sprendimus, susijusius su TVF finansinėmis programomis, skolinimo politika, administraciniais ir kitais klausimais. Pastaruosius trejus metus ŠBŠ grupės direktoriaus pareigas ėjo suomis Mika Pösö.

TVF vykdomąją valdybą sudaro 24 direktoriai, kurie atstovauja visoms 190 šalių narių. Lietuva priklauso ŠBŠ grupei, kurios narės taip pat yra Latvija, Estija, Suomija, Švedija, Norvegija, Danija ir Islandija.

Remiantis ŠBŠ grupės vidaus tvarkos taisyklėmis, V.Vasiliauskui tapus vykdomuoju direktoriumi, Lietuvai kartu su Latvija ir Estija taip pat tenka atsakomybė užtikrinti, kad būtų tinkamai parengtos ir suderintos visų ŠBŠ pozicijos svarbiausiais Vykdomojoje valdyboje svarstomais klausimais.

Atitinkamai LB, kaip Lietuvai TVF atstovaujanti institucija, taps pirmininkaujančia ŠBŠ grupės institucija, kuri kartu su Latvijos ir Estijos centriniais bankais turės įgyvendinti sklandų pozicijų formavimo ir koordinavimo tarp ŠBŠ sostinių procesą.

TVF laikoma pagrindine institucija, galinčia padėti besivystančioms ir mažų pajamų valstybėms tvarkytis su finansiniais sunkumais, kartu siekiant, kad būtų sprendžiamos ir ilgalaikės problemos, trukdančios tvariam ekonomikos augimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius