-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Adamkus: Lietuva – viena atviriausių ekonomikų Rytų ir Vidurio Europoje (nuotraukos)

Vilniuje trečiadienį ir ketvirtadienį vyksta Pasaulinis tiesioginių investicijų forumas („World Forum for Direct Investment 2009“), kuriame dalyvauja daugiau nei 150 verslo lyderių iš įvairių šalių.
Antradienio vakarą Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus kartu su asociacija „Investors‘ Forum“ surengė iškilmingą priėmimą Prezidentūroje.
Antradienio vakarą Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus priėmė Pasaulinio tiesioginių investicijų forumo dalyvius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienio vakarą šios konferencijos svečius priėmė prezidentas Valdas Adamkus. Sakydamas sveikinimo kalbą, prezidentas juos tikino, kad Lietuva yra viena atviriausių ir lanksčiausių ekonomikų ir rinkų Rytų bei Vidurio Europoje. Pasak V.Adamkaus, šalis stengiasi skatinti ekonomikos augimą.

„Suprantame, kad tai pasieksime ne tik išlaikę valstybės finansų stabilumą, bet tik tada, kai mūsų šalyje bus kuo daugiau norinčių dirbti ir investuoti verslininkų. Tik verslo pastangomis realizavę savo tikslus ir patenkinę kintančius rinkos poreikius galime tikėtis ekonomikos atsigavimo“, – sakė prezidentas ir skatino nepasiduoti pesimizmui.

Susirinkusius svečius pasveikino ir asociacijos „Investuotojų forumas“ prezidentas Rolandas Valiūnas. Kiek anksčiau 15min.lt jis yra sakęs, jog šiuo renginiu tikimasi atkreipti potencialių užsienio investuotojų dėmesį į Lietuvą. Pasak jo, užsienio investicijos tokios mažos šalies kaip Lietuva ekonomikai galėtų turėti esminę įtaką.

„Nors lyginant su ankstesniais metais tiesioginių užsienio investicijų sumažėjo, pasaulyje tebėra daugybė galimybių investuoti. Forume nagrinėsime, kaip kovoti su šiandienos ekonominiais sunkumais ir eiti toliau“, – prieš renginį išplatintame pranešime cituojama tiesioginių užsienio investicijų renginių organizavimo srityje dirbančios kompanijos „Red Hot Locations“ direktorė Cathy Dawson.

Susirinkusiems ji išvardijo šalis, kurių atstovai dalyvaus Pasauliniame tiesioginių investicijų forume. Tai – Armėnija, Austrija, Belgija, Bulgarija, Kinija, Čekija, Danija, Estija, Suomija, Vokietija, Vengrija, Indija, Italija, Latvija, Malta, Naujoji Zelandija, Slovėnija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Turkija, Jungtinė Karalystė.

Renginyje, kurį kartu su „Red Hot Locations“ organizuoja Lietuvos ekonominės plėtros agentūra, dalyvaus tokių pasaulinių įmonių kaip „Accenture“, „Hewlett-Packard“, „ComTrade“, „Intercell“, „BTG“, „Firstsource“, „Lindorff“, „iSoftStone“, „Transcom Worldwide“, „S3 International“, „Programeter“ ar „Electronic Arts“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius