-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Valstietis“ valgo „Ūkininko patarėją“: kol šeimininkai bylinėjasi, darbuotojai be atlyginimų

Kai Ramūnas Karbauskis pardavė trečdalį turėtų „Ūkininko patarėjo“ akcijų, redakcijoje įvykęs perversmas paliko 40 proc. darbuotojų be darbo, o likusieji patvirtina laiku negaunantys netgi minimalių atlyginimų. Su „Valstiečių laikraščiu“ susiję nauji šeimininkai atšaukė dalį leidinių, pardavė automobilius, tačiau jie tikina, kad siekia išgelbėti įmonę. O į redakciją nebeįleidžiamas stambiausias akcininkas Vytenis Neverdauskas kaltina, kad konkurentai bando sužlugdyti nuo nepriklausomybės atkūrimo jo leistą laikraštį.
„Ūkininko patarėjas“ redakcija
„Ūkininko patarėjas“ redakcija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

R.Karbauskis dar netgi nėra gavęs pinigų už pernai rugsėjį parduotus 33 proc. „Ūkininko patarėjo“ (ŪP) akcijų – jas įsigijusi vieno asmens valdoma smulki įmonė „Dvylika pirklių“ net neturėjo suderėtos 450 tūkst. eurų sumos, rodo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pateiktos išvados. Jei „Dvylika pirklių“ investicija į ŪP neatsipirks, R.Karbauskis, kaip kreditorius, gali vėl likti su ŪP akcijomis.

„Dvylika pirklių“ atsidūrė smaigalyje painios schemos, kaip ŪP ėmė valdyti su „Valstiečių laikraščiu“ susiję asmenys.

Vienintelis „Dvylikos pirklių“ akcininkas yra žurnalistas Petras Balčiūnas. Jo sūnus Edvardas kartu su leidėju Gintautu Misiukevičiumi yra „Valstiečių laikraštį“ leidžiančios UAB „Kaimo žinios“ akcininkai ir buvę vadovai, rodo Registrų centrui pateiktos ataskaitos. Dabar G.Misiukevičius tapęs ŪP vyriausiuoju redaktoriumi, o „Valstiečių laikraštį“ leidžiančios UAB „Kaimo žinios“ direktore tapo jo žmona Ingrida Misiukevičienė.

Iš vadovybės išstumtas ŪP akcininkas V.Neverdauskas meta kaltinimus, kad įmonė užvaldyta ir siekiama ją sužlugdyti. Tuo tarpu redakcijai vadovaujantis G.Misiukevičius tikina priešingai – buvęs vadovas padarė milžinišką žalą, kurią iš jo bandoma išsireikalauti teismuose.

123rf nuotr./Spauda
123rf nuotr./Spauda

Tačiau tuo pat metu redakcijos darbuotojai 15min patvirtina, kad atlyginimai vėluoja, honorarus tenka pamiršti, dalis bylinėjasi dėl savo teisių, o redakcijoje tvyro neapibrėžtumas dėl ateities. Žurnalistai teigia, kad jiems netgi išplatintas nepageidaujamų pašnekovų sąrašas. ŪP žurnalistams jau tenka rašyti ir straipsnius „Valstiečių laikraščiui“.

„Ši ataka buvo perkūnas iš giedro dangaus, dvi dienas negalėjau žmonių vardų atsiminti. Dirbi 25 metus nieko negailėdamas – savęs nei laiko, be atostogų ir tau viską atima, telefonai atjungti, interneto prieigos nėra, mašinos neturi, viskas“, – sako į 15min besikreipęs V.Neverdauskas.

Vytenio Neverdausko nuotr./Vasarį „Ūkininko patarėjo“ redakcijoje uždrausta lankytis „pašaliniams asmenims“
Vytenio Neverdausko nuotr./Vasarį „Ūkininko patarėjo“ redakcijoje uždrausta lankytis „pašaliniams asmenims“

Pagrindinis akcininkas teigia, kad įmonė užvaldyta

V.Neverdauskas valdo 43,35 proc. ŪP akcijų, jis daug metų vadovavo 1989 m. atkurtai redakcijai, tačiau šiandien į redakciją jis apskritai neįleidžiamas. Pabandęs į redakciją ateiti, kaip tikina, buvo sumuštas apsaugos darbuotojo, kurį pats pasamdė prieš 20 metų.

Bendrovė „Dvylika pirklių“ pernai spalį ŪP valdymą perėmė sudariusi sutartis su kitais smulkiaisiais ŪP akcininkais: buvusia V.Neverdausko žmona Vilma Sebeikaite, buvusiu ŪP direktoriumi Rolandu Adomavičiumi bei kitu smulkiuoju akcininku Valdemaru Ščiupoku – taip surinkta per 50 proc. balsavimo teisių už pažadą akcijas išpirkti. Akcijas iš jų žadėta išpirkti netgi perpus pigiau, nei R.Karbauskiui pasiūlyta kaina. Tačiau dabar ir šis akcininkų susitarimas braška.

Viena iš akcijų išpirkimo sąlygų buvo ta, kad pats V.Neverdauskas turėtų akcijas perleisti „Dvylikai pirklių“ – to V.Neverdauskas teigia net neketinęs daryti, todėl kitų akcininkų „sudaryta sutartis automatiškai tampa niekine“.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytenis Neverdauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Vytenis Neverdauskas

„Akcininkų susirinkime pernai spalį buvo išrinkta 5 žmonių valdyba, iš kurių 3 priklausė „Dvylikai pirklių“, kiti du – aš ir mano vienas darbuotojas. Mes pamatėme, kokia tai kompanija ir raštu atsisakėm dirbti šitam purviname reikale. Mane nušalino nuo visų pareigų, uždraudė įeiti į redakciją. Jei reikia kokių dokumentų, einu su antstoliu. Vieną kartą nuėjau be antstolio, apsaugos tarnyba mus primušė. Iškvietėme policiją, surašėme aktą. Tai toks yra bendravimas“, – įmonės vadovybės pasikeitimo aplinkybes aiškina V.Neverdauskas.

Jis tikina, kad šiuo metu smulkusis akcininkas V.Ščiupokas, valdantis 3,71 proc. balsų, perėjo į jo pusę, todėl dabar V.Neverdauskas, kartu su dar vienu smulkiuoju akcininku Algimantu Snarskiu, taip pat turinčiu 3,71 proc. balsų, jau kartu valdo 50,77 proc. ŪP balsų. Jis viliasi susigrąžinti įmonės kontrolę pasibaigus teismams.

„Aš pareiškiau, kad niekam savo akcijų neparduosiu, tokiu būdu jų sutartis žlugo. Kad tikrai būtų aišku, jog neparduosiu, akcijas padovanojau žmonai. Ta sutartis tampa niekine. Tą supratęs V.Ščiupokas nutraukė su jais sutartį. Jis pamatė, kad jį tiesiog apgavo. Todėl mes su juo pasirašėme akcijų balsavimo perleidimo sutartį“, – sako V.Neverdauskas, jis pateikė ir sutarties kopiją.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gedimino g. 27, Kaunas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gedimino g. 27, Kaunas

Kaltina konkurento sužlugdymu

V.Neverdauskas patikina, kad nauji šeimininkai siekia ŪP sužlugdyti ir bendrovėje atlieka tam reikalingus veiksmus: nutraukta „Top moteris“ (buvusi „Šeimininkė“) leidyba, darbuotojai negauna honorarų ir atlyginimų, jie išsilaksto arba atleidžiami, o ir esamų leidinių tiražai mažinami.

„Pagrindinis taikinys, matyt, yra namas, kuris priklauso ŪP. Namas yra 1200 kvadratų miesto centre, šalia Laisvės alėjos, jo vertė užsimerkus – pusantro milijono eurų, nes dar yra 15 parkingų, 4 garažai, namas prižiūrėtas puikiai, įrengtas, sudėti langai mediniai tvarkingi, urbanistikos paminklas, labai geroje vietoje. Pardavus namą, matyt, tikimasi atsiskaityti su Ramūnu Karbauskiu. O G.Misiukevičiaus interesas ne tik pašalinti konkurentą, bet ir jo prenumeratoriams siųsti „Valstiečių laikraštį“, – savo versiją dėsto V.Neverdauskas.

Jis tikina, kad ŪP leidžiamų leidinių išvaizda „niveliuojama tiek, kad skaitytojai greitai neatskirs“.

„Mes turime labai sėkmingą leidinį „Kaimo laikraštis“, kurio turinys sudarytas iš mūsų moterų žurnalo, ten eidavo straipsniai visuomeniniai, buičiai, maistui, imdavome ir medžiagas iš mūsų žurnalo „Rasos“. Tai buvo didžiausia rakštis „Valstiečių laikraščiui“, nes straipsniai profesionalūs, o leidinys pigesnis – medžiaga kartą jau padaryta, antrą kartą rengti nereikia“, – sako V.Neverdauskas.

Iš jo pasakojimo akivaizdu, kad konflikto priežastys gimė dar anksčiau – V.Neverdauskas nesutarė su redakcijoje dirbusiais smulkiaisiais akcininkais, tarp jų ir buvusia žmona, kurie stojo į „Dvylikos pirklių“ pusę, jie buvo atleisti iš redakcijos dar prieš R.Karbauskio akcijų perleidimą.

Žurnalistai palikti be atlyginimų

ŪP darbuotojų skaičius pernai rugsėjį siekė 80, o šiuo metu – 51. „Sodrai“ nuo balandžio vidurio nesumokėta kone 12 tūkst. eurų skola.

Akivaizdu, kad ŪP darbuotojų straipsniai šiuo metu publikuojami ir „Valstiečių laikraštyje“. Pavyzdžiui, korespondento Justino Adomaičio. Tik jei „Valstiečių laikraščio“ autorių pavardės nurodomos straipsnio viršuje, J.Adomaitis kaip autorius nurodomas straipsnio apačioje be jokios nuorodos į ŪP.

15min susisiekė su keliais redakcijoje tebedirbančiais ŪP žurnalistais atsitiktiniais numeriais ir jie patikino, kad tvyro nežinomybės atmosfera, atlyginimai vėluoja, honorarai apskritai atimti.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Ūkininko patarėjas“ redakcija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Ūkininko patarėjas“ redakcija

„Aš iš tiesų nenorėčiau per daug kalbėti telefonu. Apskritai man asmeniškai kaip darbuotojai sunku susivokti, kas čia vyksta, ir juolab pasakyti nuomonę apie tai. Aš kol kas matau tik dviejų pusių konfliktą, dėl kurio kenčiame mes, darbuotojai. O tas konfliktas, kiek iš kiekvienos pusės yra pagrįstas, irgi nenorėčiau taip skubėti sakyti. Situacija labai sudėtinga, ir bent man iki šiol neaiški. Labai sunki situacija“, – sako redakcijoje Kaune dirbanti darbuotoja (15min pažadėjo išlaikyti konfidencialumą).

Ji aiškina, kad atleidimus daugiausia lėmė uždarytas žurnalas „Top moteris“, dėl to darbuotojai norėjo susigrąžinti honorarus ir kreipėsi į teismą.

„O mums honorarai, kai pasikeitė valdžia, apskritai žlugo, tarsi niekas nenori atiduoti mums. Mes dirbame už minimumą ir vėluoja tie atlyginimai, čia visiems žinoma tiesa“, – sako darbuotoja.

123rf.com nuotr./Atleidimas iš darbo
123rf.com nuotr./Atleidimas iš darbo

„Gerbiamas V.Neverdauskas vis tik yra šio laikraščio tėvas, šitiek metų jį puoselėjęs ir man kaip senai darbuotojai norisi jį paremti. Kita vertus, atsitiko taip kaip atsitiko, ir kuri čia pusė daugiau kalta, kuri mažiau, nesinorėtų svarstyti“, – pridūrė darbuotoja.

Kita regione dirbanti ŪP darbuotoja teigia nesuprantanti, „kokia košė ten viduje verda“, bet ji patvirtino atlyginimų negaunanti.

„Jei atvirai, to kažkokio pastovaus atlyginimo nėra. Vyksta kažkoks konfliktas tarp tų, kurie perėmė, ir ankstesnių vadų. Ir to finansinio stabilumo jie nėra atstatę. Kiek žinau, tiesiog teismai yra prasidėję“, – sako kita darbuotoja.

Ji negalėjo atsakyti, ar bendrovė yra žlugdoma specialiai.

„Buvęs redaktorius taip teigia, kad toks pagrindinis tikslas. Tačiau labai sunku pasakyti, situacija tokia nestabili. Ir kai prasidėjo rudenį, taip ji ir neišjuda iš letargo, tempiasi į nežinomybę, darbuotojams pinigai nėra pastovūs. Tai kažkiek įkrito, tai nėra, ir tu nežinai, kad tavo atlyginimas toks, honoraras toks, o už degalus gauni tiek. Dabar stichinis procesas – jei turim pinigų, įmetam kažkam, neturim – nėra“, – sako regioninė korespondentė.

Ji teigia, kad anksčiau būdavo problemų dėl honorarų mokėjimo, tačiau atlyginimas būdavo stabilus, kol „neįvyko perversmas“.

„Centre žmonės situaciją galbūt geriau žino, bet kaip jie kalbės, kai tai yra šaka, ant kurios jie visi sėdi, kokia ji bebūtų kreiva ar šleiva. Vieną mėnesį būna, kad tik 100 eurų įkrinta, ir visiškai nesupranti, kokie čia pinigai, kažkokie neaiškių sumų mėtymai“, – traukė pečiais pašnekovė.

Tačiau reikalavimai dėl to, pasak jos, iš naujos vadovybės nesumažėję.

„Atlyginimų sistema dabar visiškai pabiro. Tačiau iš mūsų reikalaujama tų medžiagų, kad kuo daugiau duotume. Bet už degalus nemokami pinigai nuo naujų metų, įkrinta tik labai menkos sumos į sąskaitą. Bet motyvuojama, kad labai daug žmonių buvo atleista, vos ne 40 proc., reikia mokėti išeitines“, – sako darbuotoja.

„Ne visi buvo laimingi ir mano laikais, tai honoraras pavėluodavo, tai dar kas. Bet kai atėjo jie ir pareiškė, kad atėjome jūsų išgelbėti, mes investuotojai, o žmonės pamatė priešingai, kad investuoja tik į savo kišenes, atleidinėja, o apie honorarus apskritai nėra jokios kalbos, dabar daug darbuotojų bylinėjasi teismuose“, – 15min sako V.Neverdauskas.

15min gavo ir vidinę ŪP korespondenciją tarp naujųjų vadovų ir darbuotojų, kur nurodoma, kokius politikus žurnalistams patariama kalbinti, o kokių asmenų, daugiausia žemės ūkio subjektus vienijančių asociacijų atstovų, reikėtų nekalbinti – sudarytas „juodasis sąrašas“.

Vytenio Neverdausko inf./„Ūkininko patarėjo“ darbuotojams išsiųstas sąrašas, kokius asmenis galima kalbinti, o kurie įtraukti į „juodąjį sąrašą“
Vytenio Neverdausko inf./„Ūkininko patarėjo“ darbuotojams išsiųstas sąrašas, kokius asmenis galima kalbinti, o kurie įtraukti į „juodąjį sąrašą“

Naujasis redaktorius: ŪP padaryta didžiulė žala

Naujasis ŪP vyriausiasis redaktorius G.Misiukevičius 15min tikina, kad buvęs vadovas įmonei padarė didelę žalą.

„Nieko nenoriu kalbėti, nes čia daugybę visokių teisinių veiksmų padarė ir tas minimas pilietis yra padaręs bendrovės akcininkams nemažą žalą. Kol vyksta procesas, bandome teisinėmis priemonėm tą įrodyti ir po to išreikalauti žalą atlyginti. Patikėkit, tas žmogus tiek visko turbūt pridaręs, kad aš tikrai nesistebiu tuo, ką jis rašo. Net nenoriu komentuoti, nes tai yra kliedesiai“, – sako G.Misiukevičius.

Jis neigia, kad ŪP galėtų būti žlugdomas „Valstiečių laikraščio“ naudai.

„Facebook“ nuotr./Gintautas Misiukevičius
„Facebook“ nuotr./Gintautas Misiukevičius

„Gink Dieve. Jeigu ateitum tam kad sužlugdytum, jau buvo galima turbūt 30 kartų sužlugdyti nesikankinant“, – sako G.Misiukevičius.

Jis aiškina, kad investuoti nuspręsta remiantis viešai prieinama informacija iš Registrų centro – finansų atskaitomybe, balansu ir t.t.

„Ir, deja, atėjus paaiškėjo, kad ten viskas yra gerokai kitaip. Leidiniai yra visiškai skirtingoms auditorijoms. Yra vietos visiems leidiniams, jei jie turi savo auditoriją skaitytojų. Žinot, aš anksčiau buvau „Valstiečių laikraščio“ vadovas, dabar aš dirbu ŪP, bet ko aš mažiausiai norėčiau, tai kad tie leidiniai būtų panašūs“, – sako G.Misiukevičius.

Jis kaltina, kad V.Neverdauskas kaip buvęs vadovas „elgiasi ne visai garbingai ir ne visai adekvačiai“, o jo teiginiuose esą daug melo.

123RF.com nuotr./Dega eurų banknotas
123RF.com nuotr./Dega eurų banknotas

„Mes atėjom, radom balą baisią: žmonėms nemokami atlyginimai, skolos tiekėjams, nuo praėjusių metų vasario buvo nemokėta, kai mes atėjom spalį. Ta įmonė buvo, nežinau, per žingsnį nuo bankroto. Spalio viduryje buvo nepaskelbta net prenumerata 2018-iems metams. Tai čia jau už galvos susiėmėm, bet tai kad nebuvo kur trauktis. O, mano nuomone, buvęs vadovas įmanomais būdais kenkia. Bet čia tai toks pasirinkimas, aš tai nekreipiu dėmesio. Mes dirbam toliau“, – sako G.Misiukevičius.

Jis aiškina, kad reali įmonės finansinė situacija gerokai liūdnesnė nei pateikiama finansinėse ataskaitose.

„Baikit, tas pastatas… Čia iš to pastato su dideliu džiaugsmu pabėgtume, tiktai kur iš jo bėgti“, – tikina naujasis redaktorius.

Jis teigia, kad iš V.Neverdausko bus siekiama susigrąžinti padaryta žalą.

„Bendrovės aukščiausias valdymo organas yra akcininkų susirinkimas. Akcininkų susirinkimas išrinko valdybą, valdyba paskyrė vadovus ir viskas vyksta. Kadangi jis ten nepatenkintas tuo, kad akcininkai išsirinko jam nepatinkančią valdybą, jis ten pradėjo organizuoti kažkokius pseudo akcininkų susirinkimus neteisėtus. Net nenoriu komentuoti, nes teisininkai turi ką veikti – ir jų pusės, ir mūsų pusės, bet taip yra“, – teigia G.Misiukevičius.

Jis teigia, kad „gaila laiko ir lėšų“ ginčams, tačiau tikisi, kad galiausiai jas pavyks prisiteisti.

V.Neverdauskas tuo tarpu patikina priešingai – kad dabar ŪP daromą žalą jis ateityje prisiteis iš dabartinės vadovybės asmeniškai.

V.Neverdauskas atkerta nuostolių nepadaręs

V.Neverdauskui nauja ŪP vadovybė pateikė ieškinį dėl 0,5 milijono eurų žalos bendrovei atlyginimo. Dar prieš tai V.Neverdauskas apdairiai akcijas perleido žmonai ir balsavimo teises valdo per įgaliojimą.

„Nuostolių bendrovei aš negalėjau padaryti, nes aš esu pagrindinis savininkas ir po šiai dienai. Dirbome nuo ryto iki vakaro kiekvieną dieną, be atostogų. Pirmas atostogas pasiėmiau gal po 10 metų ir tai gal savaitei. Nieko neprivatizavome kaip kiti leidiniai. Nuo nulio pradėjome. Ką uždirbome, viską investavome į įrangą, kompiuterius, patalpas, remontus, programinę įrangą, automobilius, darbuotojų atlyginimus. Per visą ketvirtį amžiaus dividendus išsimokėjome tik vieną kartą. Aš kaip savininkas – sau nieko irgi neėmiau“, – tikina V.Neverdauskas.

Jis absurdiškais vadina kaltinimus, kad išsimokėjo dešimtis tūkstančių už neva atliktus autorinius darbus.

„Aš absoliučiai nieko nepavogiau, dirbau ir kaip direktorius, ir kaip redaktorius dviejose pareigose. Tik sutartis buvo kaip su direktoriumi. Honorarais atlygį išmokėdavome visuomet, anksčiau tam galiojo mokesčių lengvatos. Todėl ir aš atlygį gaudavau iš honorarinio fondo. Tai joks nusikaltimas, normali praktika. Bet jie, norėdami mane spausti visokiausiais būdais, kad perleisčiau akcijas, iškėlė 0,5 mln. eurų ieškinį, esą įmonę vedžiau nuostolingai, o sau išsimokėjau honorarus“, – aiškina V.Neverdauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytenis Neverdauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Vytenis Neverdauskas

Jį naujieji akcininkai kaltina ir nuostolingu „Šeimininkės“ leidiniu, tačiau, pasak V.Neverdausko, šis leidinys visai grupei buvo svarbus – ne tik straipsniai panaudoti antrąkart „Kaimo laikraštyje“, bet reklamos užsakovams leisdavo pasiekti moterų auditoriją.

„Dabar, kai „Šeimininkę“ uždarė, po šiai dienai kapstosi po archyvus ir deda senas medžiagas į „Kaimo laikraštį“. Bet per daug nepersistengia – suniveliavo, kad skaitytojas nelabai atskirtų“, – sako V.Neverdauskas ir lygina, kad baldų gamintojai vis tiek gamina ir stalą, ir kėdes, nors stalas galbūt nuostolingas, o kėdės pelningos.

Finansai nežvilga, bet pastatas nuvertintas

ŪP 2016 m. iš tiesų buvo sukaupęs didžiulę skolą – per vienerius metus mokėtinos skolos sudarė 565 tūkst. eurų. Iš 731,5 tūkst. eurų įvertinto turto tik 78 tūkst. eurų buvo nuosavas kapitalas. Per metus įmonė patyrė 96,5 tūkst. eurų nuostolių.

Buvęs vadovas V.Neverdauskas dievagojasi, kad būtent įmonę užvaldžiusių smulkiųjų akcininkų veiksmai lėmė nuostolingą veiklą – esą reklama apeidavo įmonę dėl aplaidumo arba tiesioginių veiksmų.

„Kai atleidau V.Sebeikaitę ir atsisveikinau su R.Adomavičium, kuris oficialiai buvo mano direktorius, bet nieko neveikė, įmonės veikla iškart pradėjo stabilizuotis. 2017 m. liepą buvom atidavę skolas ir turėjome 35 tūkst. eurų pliuso“, – sako V.Neverdauskas.

Jo pateiktoje neaudituotoje pusmečio ataskaitoje nurodoma, kad pernai liepą ŪP skolos sumažėjo iki 408 tūkst. eurų, o pusmečio pelnas siekė 35,7 tūkst. eurų.

Tačiau buhalteriškai ŪP nekilnojamasis turtas apskaitytas 613 tūkst. eurų, daugiau nei dvigubai mažiau nei pastato vertė, kurią nurodo V.Neverdauskas. Po perkainojimo įmonės balansas galėtų ir pasikeisti.

„Jie pastato negalės parduoti ir su Ramūnu Karbauskiu atsiskaityti negalės. Mes, aišku, kelsime bylas už verslo sužlugdymą ir konkrečiai direktoriui Juliui Skesteniui, kuris kartą per mėnesį apsilanko darbovietėje, kai reikia atleisti žmonių iš darbo. Jis iš viso neina į darbą absoliučiai“, – piktinasi V.Neverdauskas.

123RF.com nuotr./Pinigai
123RF.com nuotr./Pinigai

Jis vardija, kad nauja vadovybė pardavė kone visus ŪP valdytus automobilius, sau moka didelius atlyginimus, iš ŪP sąskaitų apmokamos ir sąskaitos advokatams.

„Tokia dabar situacija, kad žmonės porą mėnesių negauna atlyginimų, patys jie sau išsimoka atlyginimus ir neblogus atlyginimus. Vieni su jais bylinėjasi, kiti rašo raštus į Darbo inspekciją. Automobilius kai kuriuos išpardavė, vieną aš nusipirkau, tai pagal ataskaitą jų pelningiausias sandoris. Kaip investuotojai jie nieko neatnešė – jie tik išsinešė advokatams, pardavė automobilius, žurnalistai niekur nevažiuoja į komandiruotes“, – kaltina V.Neverdauskas.

Bandė didinti įstatinį kapitalą

Gegužės 4 d. įvyko eilinis ŪP akcininkų susirinkimas, kuriame naujieji akcininkai bandė didinti įstatinį kapitalą. V.Neverdauskas patikina, kad tokiam sprendimui pasipriešino, kadangi tam reikia dviejų trečdalių balsų.

„Jie norėjo mus apgauti, aiškino, kad reikia didinti įstatinį kapitalą, kad būtų galima surinkti iš akcininkų papildomų lėšų kurti interneto portalą. Reikia dar vieno interneto portalo? Sakau – aišku, kad absurdas“, – 15min teigia V.Neverdauskas ir tikina, kad apie siūlytus sprendimus nebuvo niekaip informuotas. Jam nežinoma, ar taip bandyta užsitikrinti didesnę įmonės kontrolę.

Tačiau, pasak jo, dalis ŪP patalpų dabar bus išnuomota už 2000 eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Taupymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Taupymas

„Jiems užteko balsų, pagal jų skaičiavimus, kad išnuomotų ŪP patalpas – teks suspausti žurnalistus, sugrūsti į kamurkes, ir iš to gaus 2000 eurų pinigų“, – sako V.Neverdauskas.

Tačiau jis patikina, kad ir šis balsavimas neteisėtas, kadangi vienas iš akcininkų perleidęs savo balsus jam. Pasak jo, tik po teismų galutinai paaiškės, kas yra ŪP vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius