-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės pinigai „Snoro“ indėlininkus pasieks tikriausiai apie gruodžio vidurį

Valstybės apdrausti indėliai nacionalizuoto ir bankrutuojančio banko „Snoras“ indėlininkus pasieks tikriausiai apie gruodžio vidurį. Įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ vadovas sako, kad kitą savaitę pinigai dar nebus pervesti bankams, per kuriuos bus grąžinami indėliai iki 345 tūkst. litų.
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Raimundas Žilinskas BNS sakė, kad fondas turėtų pervesti bankams iš karto visą pinigų sumą. Preliminariai skaičiuojama, kad ji sieks apie 4,1 mlrd. litų, tačiau ši suma bus patikslinta, gavus visus duomenis iš „Snoro“ banko.

„Eina kalba apie visą sumą, nebent jei kažkas bus kitaip. Galiu pasakyti, kad yra labai maža tikimybė, jog išmokos bus mokamos kitą savaitę. Beveik aišku, kad šį klausimą dar turės svarstyti Vyriausybė“, – BNS sakė „Indėlių ir investicijų draudimo“ generalinis direktorius R.Žilinskas, paklaustas, kada ir kokio dydžio paskolą fondui suteiks Vyriausybė.

Jis teigė, kad kitą savaitę turėtų būti pasirašytos visos sutartys su indėlius mokėsiančiais bankais: „Tokia tikimybė yra“. Dabar įmonė yra pasirašiusi tik ketinimų protokolą su SEB banku, kuris mokės išmokas visiems gyventojams, turėjusiems indėlių „Snore“.

R.Žilinskas nenorėjo atskleisti, kiek pinigų jau turi „Indėlių ir investicijų draudimas“: „Pakankamai jau esame pardavę vertybinių popierių, bet kiek konkrečiai, negaliu pasakyti. Situacija keičiasi kasdien“.

Bendra „Indėlių ir investicijų draudimo“ disponuojamų lėšų suma rugsėjo pabaigoje buvo 1,717 mlrd. litų, o investicijų portfelis – 1,672 mlrd. litų. Investicijos litais sudarė 50,35 proc., JAV doleriais – 43,65 proc., eurais – 6 procentus.

Fondui pardavus visus turimus VP, Vyriausybė turėtų jam paskolinti dar apie 2,4 mlrd. litų. Didžioji dalis šių pinigų bus paimta iš įplaukų, gautų už neseniai Vyriausybės tarptautinėse rinkose išplatintą 750 mln.  JAV dolerių (apie 1,9 mlrd.) litų obligacijų emisiją.

Vėliau, pardavus „Snoro“ turtą, Vyriausybė tikisi atgauti visus išleistus pinigus.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, visi gyventojų ir įmonių indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti. Tačiau nedraudžiami indėliai Rusijos rubliais ir kitomis trečiųjų šalių valiutomis.

Visas naujienas apie banko „Snoras“ nacionalizavimą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius