Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuela nesumokėjo palūkanų už dvi obligacijų emisijas

Venesuela pradelsė 237 mln. JAV dolerių vertės palūkanų mokėjimą už dvi obligacijų emisijas, trečiadienį pranešė tarptautinė reitingų agentūra S&P. Jos duomenimis, naftos turtinga, tačiau finansinių sunkumų patirianti Pietų Amerikos šalis nesumokėjo palūkanų už obligacijas, kurių išpirkimo terminas yra 2025 ir 2026 metai.
Gyvenimas Venesueloje
Gyvenimas Venesueloje / „Scanpix“/AP nuotr.

S&P taip pat perspėjo, kad yra 50 proc. tikimybė, jog „Venesuela nesumokės palūkanų už kitas obligacijų emisijas ir per ateinančius tris mėnesius“.

„Dar vėluoja du mokėjimai, tačiau dar nepraėjo trisdešimties dienų pereinamasis laikotarpis. Mes galime sumažinti tų emisijų reitingus iki D, jeigu Venesuelos vyriausybė pradels šiuos mokėjimus“, – nurodė agentūra.

Pasaulinės reitingų agentūros jau anksčiau paskelbė apie Venesuelos ir šalies valstybinės naftos kompanijos PDVSA „atrankinį nemokumą“ dėl pradelstų palūkanų mokėjimų už kelias obligacijų emisijas.

Skaičiuojama, kad Venesuelos skola šiuo metu siekia apie 150 mlrd. JAV dolerių. Tačiau šalis turi tik 9,7 mlrd. JAV dolerių užsienio valiutų atsargų, o iki šių metų pabaigos turi sumokėti palūkanų už obligacijas už mažiausiai 1,47 mlrd. JAV dolerių. O ateinančiais metais šaliai reikia sumokėti dar apie 8 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius