Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidutinis darbo užmokestis Vokietijos vakaruose – ketvirtadaliu didesnis negu rytuose

Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis Vokietijos Vakarų žemėse daugiau kaip ketvirtadaliu viršija rytinės šalies dalies gyventojų darbo pajamas, parodė Federalinės užimtumo tarnybos duomenys.
Berlyno Brandenburgo vartai
Berlyno Brandenburgo vartai / Bigstock nuotr.

2017 metų pabaigoje vidutinis darbo užmokestis, neatskaičius mokesčių ir rinkliavų, Vokietijos Rytų žemėse, įskaitant Berlyną, sudarė 2,6 tūkst. eurų, o Vakarų žemėse – 3,339 tūkst. eurų, praneša naujienų agentūra DPA.

Mažiausias vidurkis – 2,183 tūkst. eurų – buvo užfiksuotas Saksonijos Giorlico apygardoje. O daugiausiai uždirba – vidutiniškai 4,635 tūkst. eurų – Bavarijos Ingolštato gyventojai.

Iš federalinių žemių, pirmoje vietoje yra Hamburgas (3,619 tūkst. eurų), antroje – Badenas-Viurtembergas (3,546 tūkst. eurų), o trečioje – Hesenas (3,494 tūkst. eurų).

O paskutinės trys vietos šiame sąraše atiteko Saksonijai (2,479 tūkst. eurų), Tiuringijai (2,459 tūkst. eurų) ir Meklenburgo-Pomeranijos žemei (2,391 tūkst. eurų).

Visoje šalyje vidutinis mėnesinis darbo užmokestis sudarė 3,209 tūkst. eurų ir buvo kiek didesnis negu 2016 metų pabaigoje, kuomet sudarė 3,133 tūkst. eurų, pažymėjo „Deutsche Welle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius