Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus alus“ verslo sėkmė: krautuvėlių tinklas ir silpnesnio „premium“ alaus gamyba

Didieji aludariai aimanuoja, kad apyvartas ir pelnus graužia pigaus importinio alaus invazija bei krentančios alaus kainos, tačiau bendrovė „Vilniaus alus“ pardavimų kreivės nuo 2007-ųjų kasmet ropščiasi aukštyn, be to, pavyko išbristi iš nuostolio ir jau antri metai įmonė dirba pelningai.
Alus
Alus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Gamyba Alus

Pasak „Vilniaus alus“ generalinio direktoriaus Algirdo Bagatyriaus, rezultatai galėtų būti dar geresni, jei pakaktų lėšų investicijoms, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Pajutusi, kad vartotojų pasirinkimas keičiasi, 2008-aisiais įmonė pakeitė kryptį. Iki tol ji daugiausia gamino stiprų alų PET taroje ir orientavosi į pigesnio alaus rinką. Nuo 2008-ųjų nusitaikyta į visai kitą segmentą – 2009 metais pradėtas gaminti silpnesnis „premium“ kategorijos alus, produkcija pradėta pilstyti į stiklinę tarą.

Prie verslo sėkmės prisidėjo ir firminių alaus krautuvėlių tinklo sukūrimas.

Šiuo metu per firmines parduotuves „Vilniaus alus“ realizuoja iki 25 proc. savo produkcijos, – alaus, vaisvandenių, giros.

Visgi apie tolesnę aktyvią firminių parduotuvių tinklo plėtrą įmonės vadovas jau nekalba, mat padėtis rinkoje pasikeitė.

„2010 metais ši rinka smarkiai plėtėsi, daug gamintojų patikėjo nauja verslo forma ir puolė kurti firminių parduotuvių. Todėl, manau, jau kitąmet rinka pakoreguos tokių parduotuvių skaičių, visos tikrai neišgyvens, daliai gali tekti trauktis“, – prognozuoja A.Bagatyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius